Από πάνω η Τότεναμ! (βίντεο)

Η Τότεναμ ήταν κλάσεις ανώτερη από την Αρσεναλ, νίκησε 2-0 στο αποχαιρετιστήριο ντέρμπι του White Hart Lane και θα τερματίσει από πάνω της για πρώτη φορά μετά το 1995. Ξανά στο -4 από την Τσέλσι οι Spurs.

H St. Totteringham's day είναι η μέρα που σφραγίζεται και μαθηματικά πως η Τότεναμ δεν θα προσπεράσει στη βαθμολογία την Αρσεναλ. Αυτή τη μέρα τη γιόρταζαν παραδοσιακά οι οπαδοί των Gunners, όμως δεν θα συμβεί φέτος. Η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο επιβλήθηκε μόνο με 2-0 στο ντέρμπι που είναι το τελευταίο στο White Hart Lane και έκανε επίσημο και μαθηματικά ότι για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1994-95 οι Spurs θα είναι πάνω από την Αρσεναλ στο φινάλε. Από την πλευρά τους, οι οπαδοί της Τότεναμ, που είδαν την ομάδα τους να επιστρέφει στο -4 από την Τσέλσι και την κορυφή, είχαν την ευκαιρία να τραγουδήσουν «Αρσέν Βενγκέρ, θέλουμε να μείνεις...». Γκολ πέτυχε ξανά ο Χάρι Κέιν, που έφτασε τα 6 και έγινε ο πρώτος σκόρερ των ντέρμπι αφήνοντας πίσω τον Γκάρεθ Μπέιλ.

Δυνατά φάνηκε ότι θα ξεκινήσει ο αγώνας, καθώς ο Κέιν είχε αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή στον Τσεχ και στο 7' ο Αλντερβάιρελντ κεφαλιά άουτ ύστερα από κόρνερ. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται με πρέσινγκ και το ματς να μην έχει φάσεις. Μετά το 20λεπτο, η Τότεναμ είχε δύο πραγματικά τρομερές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Στο 22' ο Κέιν έκανε τη σέντρα από δεξιά μέσα από την περιοχή αλλά ο Ντέλε Αλι δεν κατάφερε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά και στο 25' ο Ερικσεν πλάσαρε στο οριζόντιο όντας φάτσα με το γκολ μετά την εκπληκτική προσπάθεια του Σον από αριστερά. Στα τελευταία λεπτά φάνηκε για πρώτη φορά στον αγώνα η Αρσεναλ, που ξεκίνησε ξανά με τρεις στην άμυνα, με τον Γιορίς να βγάζει το υπέροχο σουτ του Ράμσεϊ στο 38' και τον Αλέξις να πλασάρει έξω στο 44'. Στις καθυστερήσεις το ωραίο σουτ του Αλντερβάιρελντ σταμάτησε ο Τσεχ.

Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Ντέιβις, Βερτόνγκεν, Αλντερβάιρελντ, Τρίπιερ (88' Γουόκερ), Γουανιάμα, Ντάιερ, Ερικσεν, Σον (79' Ντεμπελέ), Ντέλε Αλι (91' Μούσα Σισοκό), Κέιν.

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Γκάμπριελ (75' Μπεγιερίν), Κοσιελνί, Μονρεάλ, Γκιμπς, Τσάμπερλεϊν, Ράμσεϊ, Τσάκα (65' Γουέλμπεκ), Οζίλ, Αλέξις, Ζιρού (81' Γουόλκοτ).