Αδειάζει τα ταμεία για Κεϊτά η Λίβερπουλ

Έτοιμη να σπάσει το ρεκόρ της ακριβότερης μεταγραφής στην ιστορία του συλλόγου είναι η Λίβερπουλ, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα του εξωτερικού στοχεύει στην απόκτηση του Ναμπί Κεϊτά της Λειψίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Sportbild», η Λίβερπουλ έχει στα ραντάρ της τον 22χρονο μέσο της Λειψίας, ο οποίος έχει συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2020 και ρήτρα αγοράς ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Μέχρι στιγμής, το ρεκόρ της ακριβότερης μεταγραφής το έχει ο Κρίστιαν Μπεντέκε, του οποίου η μετακίνηση από την Άστον Βίλα στους «ρεντς» κόστισε 47 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Γιούργκεν Κλοπ όμως, βλέπει στο πρόσωπο του διεθνούς με τη Γουινέα μέσου έναν παίκτη με προοπτική να γίνει κορυφαίος στη θέση, επομένως κρίνει πως αξίζει να διαθέσει μέρος από το μπάτζετ των 250 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο του έδωσαν οι ιθύνοντες του συλλόγου ενόψει των προκριματικών για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Φέτος, ο Κεϊτά μέτρησε σε 31 εμφανίσεις στην Bundesliga από 8 γκολ και ασίστ, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκπληκτική πορεία της Λειψίας μέχρι τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.