Κουπάτη Μπάρτσα στο αντίο του Λουίς Ενρίκε (φώτος/βίντεο)

Η Μπαρτσελόνα έγινε η πρώτη ομάδα στην Ισπανία μετά από 64 χρόνια που κατακτάει για τρίτη σερί χρονιά το Κύπελλο, κερδίζοντας με 3-1 την Αλαβές στον τελικό, στο τελευταίο παιχνίδι με τον Λουίς Ενρίκε στον πάγκο της.

Μία αποτυχημένη χρονιά όπου χάθηκε το πρωτάθλημα από τη Ρεάλ και μάλιστα θα δει τη μισητή αντίπαλό της να διεκδικεί την κούπα του Champions League, κατέληξε με την κατάκτηση του Κυπέλλου για τους "μπλαουγκράνα", που επιβεβαίωσαν τον τίτλο του μεγάλου φαβορί κόντρα στη νεοφώτιστη Αλαβές, επικρατώντας με 3-1 στον τελικό του "Βιθέντε Καλντερόν". 

Αυτή ήταν η τρίτη σερί κατάκτηση του τροπαίου για τη Μπαρτσελόνα (δεύτερη σερί στο "Βιθέντε Καλντερόν" της Μαδρίτης) και μάλιστα έγινε η πρώτη ομάδα στην Ισπανία που το πετυχαίνει αυτό μετά από 64 χρόνια, όταν και το είχε πετύχει ξανά η ίδια την τριετία 1951-53! Παράλληλα πρόκειται για τον 9ο τίτλο με τον Λουίς Ενρίκε στον πάγκο, στο τελευταίο παιχνίδι του 47χρονου τεχνικού στο τιμόνι της. 

Την ίδια στιγμή η μεγάλη έκπληξη της χρονιάς στην Ιβηρική, η Αλαβές έμεινε με τη χαρά της παρθενικής παρουσίας της στον τελικό της διοργάνωσης, ωστόσο δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ανωτερότητα των Καταλανών. 

Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Μαουρίσιο Πελεγκρίνο ήταν να ισοφαρίσει το εξαιρετικό γκολ του Μέσι (30') στο 33' με μία πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ του Τεό Ερνάντεζ. Όλα αυτά ενώ στο 27' είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία με τον Ιμπάι Γκόμεθ για να πάρει κεφάλι στο σκορ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. 

Στο φινάλε ωστόσο του ημιχρόνου η Μπάρτσα "καθάρισε" ουσιαστικά το παιχνίδι, καθώς αρχικά ο Νεϊμάρ έκανε το 2-1 μετά από όμορφο συνδυασμό, ευρισκόμενος όμως σε θέση οφ σάιντ. Και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ήρθε ο Πάκο Αλκάθερ για να "γράψει" το τελικό 3-1 μετά από ασίστ του Μέσι. Ο ίδιος έχασε με το καλημέρα της επανάληψης μεγάλη ευκαιρία για ένα τέταρτο γκολ, στη συνέχεια πάντως ο ρυθμός του ματς έπεσε και το σκορ δεν άλλαξε ως το φινάλε της αναμέτρησης.

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Σίλεσεν, Πικέ, Ουμτιτί, Ζόρντι Αλμπα, Μασεράνο (11' Αντρέ Γκόμες), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (83' Αλέις Βιδάλ), Ινιέστα, Νεϊμάρ, Μέσι, Αλκάθερ

Αλαβές (Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο): Πατσέκο, Ελι, Βιγκαράι, Φεδάλ, Τεό (79' Ρομέρο), Φεμενία, Γιορέντε, Μανού Γκαρθία, Εντγκαρ (59' Καμαράσα), Ιμπάι Γκόμεθ (60' Σομπρίνο), Ντεϊβέρσον.