Κύπελλο για Ντόρτμουντ και Σωκράτη! (βίντεο)

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου επικράτησε με 2-1 της μαχητικής Άιντραχτ Φρανκφούρτης στον τελικό του Βερολίνου και κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας για τέταρτη φορά στην Ιστορία της.

Τρεις συνεχόμενοι χαμένοι τελικοί ήταν πολλοί για τον σύλλογο της Βεστφαλιάς, ο οποίος επέστρεψε στους τίτλους μετά από πέντε χρόνια και το νταμπλ της σεζόν 2011-12. Το σκορ για την ομάδα του Τόμας Τούχελ στον τελικό του «Olympiastadion» άνοιξε ο 20χρονος Γάλλος μεσοεπιθετικός Ουσμάν Ντεμπέλε, με μια αριστουργηματική ατομική προσπάθεια και άψογο πλασέ από την δεξιά πλευρά στο 8ο λεπτό, μετά από πάσα του Λούκας Πίστσεκ.

Ωστόσο η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία αναζητούσε το πρώτο της τρόπαιο έπειτα από το 1987-88, δεν κατέθεσε τα όπλα και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 29' με τον δανεικό από την Φιορεντίνα Κροάτη διεθνή εξτρέμ Άντε Ρέμπιτς (από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ). Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ελβετός επιθετικός Χάρις Σεφέροβιτς έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του τερματοφύλακα Ρόμαν Μπούρκι, μετά από εξαιρετική συνεργασία με τον σκόρερ του 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ποιότητα της Μπορούσια Ντόρτμουντ έκανε τη διαφορά και ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, αφού πρώτα έχασε μια μεγάλη ευκαιρία τρία λεπτά νωρίτερα (είχε και δοκάρι στο 85'), διαμόρφωσε με το 40ο προσωπικό του γκολ στην φετινή σεζόν το τελικό 2-1 στο 69', εκτελώντας εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο θαυματουργός 18χρονος Κρίστιαν Πούλισιτς από τον Φινλανδό διεθνή τερματοφύλακα των «Αετών», Λούκας Χραντέσκι.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ντενίζ Αϊτεκίν έστεψε Κυπελλούχο Γερμανίας την ομάδα του πολύ θετικού σε μια ακόμη κρίσιμη αναμέτρηση Σωκράτη Παπασταθόπουλου, σκορπώντας τον ενθουσιασμό στις πολλές χιλιάδες των υποστηρικτών της στις εξέδρες του βερολινέζικου σταδίου και ολοκληρώνοντας με όμορφο τρόπο και την κατάκτηση του τροπαίου μια αγωνιστική περίοδο που «σημαδεύτηκε» από την έκρηξη στο πούλμαν της, πριν τον εντός έδρας προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μονακό τον Απρίλιο.