Μοράτα: «Πηγαίνω στον προπονητή που με πίστεψε περισσότερο»

Ο Αλβάρο Μοράτα αναμένεται να γράψει ιστορία με τη μεταγραφή του στην Τσέλσι αποτελώντας τον ακριβότερο Ισπανό ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, με τον 24χρονο άσο να εκφράζει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της υπόθεσης στις πρώτες του δηλώσεις, λίγο πριν αναχωρήσει για το Λονδίνο.

Μπορεί η συνεργασία του Αλβάρο Μοράτα με την Ρεάλ Μαδρίτης να μην ευδοκίμησε ούτε στην δεύτερη απόπειρα, ωστόσο ο Ισπανός επιθετικός εξέφρασε την αμέριστη ευγνωμοσύνη του στην «Βασίλισσα», λίγα λεπτά πριν αποχωρήσει με προορισμό το Λονδίνο, ώστε να σφραφίσει το πλουσιοπάροχο deal με την Τσέλσι. Ο Μοράτα ή αλλιώς ο ακριβότερος Ισπανός ποδοσφαιριστής στην ιστορία, ευχαρίστησε άπαντες στη Μαδρίτη, αποθέωσε τους οπαδούς της ομάδας, ενώ τόνισε τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε στην απόφασή του ο νέος του προπονητής, Αντόνιο Κόντε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην AS:

Για το φετινό του καλοκαίρι: «Είναι ένα περίεργο καλοκαίρι για μένα, έχουν συμβεί πολλά. Στο τέλος όμως, αν το θέλει ο Θεός, θα ανήκω στην ομάδα που με ήθελε περισσότερο, άρα είμαι χαρούμενος. Προπονούμαι πολύ σκληρά για αυτό το αποτέλεσμα, αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι αυτός είναι ο στόχος μου. Στεναχωριέμαι που φεύγω από τη Ρεάλ αλλά ελπίζω όλα να πάνε καλά για μένα στην Τσέλσι». 

Για τους φιλάθλους της Ρεάλ, υπογράμμισε: «Ήταν απόλαυση για μένα να παίζω στη Ρεάλ και πάντα θα την υποστηρίζω εκτός απ’ όταν παίζουν με την Τσέλσι». 

Για την συνεργασία του με τον Ζινεντίν Ζιντάν: «Τον ευχαρίστησα για τα πάντα και του ευχήθηκα καλή τύχη για αυτή τη χρονιά». 

Για το ενδεχόμενο επιστροφής στη Μαδρίτη: «Μία τρίτη φορά θα ήταν πολύ δύσκολο, δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο τώρα». 

Για το αν μετάνιωσε που γύρισε στη Ρεάλ: «Όχι, καθόλου, κέρδισα τέσσερις τίτλους, μαζί με το δεύτερο μου Τσάμπιονς Λιγκ, φεύγω σίγουρα χαρούμενος». 

Για τους πρώην συμπαίκτες του: «Είναι φίλοι μου, θα συνεχίσω να μιλάω με αυτούς, η πόλη και η ομάδα μπορεί να αλλάξει αλλά ξέρω ότι αυτοί θα είναι πάντα εκεί για μένα». 

Για το μέλλον του στη Τσέλσι: «Μέχρι να περάσω τις ιατρικές εξετάσεις και να παρουσιαστώ δεν θα νιώθω σίγουρος. Έχουμε δει τα πάντα αυτό το καλοκαίρι, οπότε θέλω να περιμένω μέχρι να πάνε όλα καλά». 

Για το νέο του προπονητή: «Πηγαίνω σε μία ομάδα που έχει έναν προπονητή που πιστεύει σε μένα περισσότερο από όλους και αυτό είναι υπέροχο για μένα». 

Για πιθανή συνάντηση της Τσέλσι και της Ρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Μακάρι, αυτό σημαίνει ότι προχωράμε και οι δύο στη διοργάνωση. Δεν θέλω να σκέφτομαι κάτι τέτοιο τώρα, το μόνο που σκέφτομαι είναι να πάω στο Λονδίνο».