Mπονούτσι: με μια αγάπη καινούργια θα χαράξει πορεία...

Ο Λεονάρντο Μπονούτσι χρειάστηκε μόλις 48 ώρες για να πει «ναι» στην πρόταση της Μίλαν και να πάρει την απόφαση να αφήσει τη Γιουβέντους μετά από επτά χρόνια. Ναι, αλλά... γιατί;

«Κοιτάζοντας πίσω, βλέπω μια πανέμορφη ιστορία, που τελείωσε με μεγάλο σεβασμό και δίχως να επηρεαστεί σε κάτι η σχέση μου με τον σύλλογο, τη διοίκηση και τους οπαδούς. Ευχαριστώ Γιούβε». 

Ήταν το αποχαιρετιστήριο μήνυμά του στην ομάδα που τον «έφτιαξε». Την ίδια ώρα, οπαδοί της Γιουβέντους έκαναν «ντου» στις μπουτίκ της ομάδας και ζητούσαν εξοργισμένοι να αποσυρθεί άμεσα η φανέλα του 30χρονου αμυντικού. 

Πολλοί πιστεύουν ότι τίποτα δεν προμήνυε το... κακό που ερχόταν. Τίποτα, δηλαδή, δεν έδειχνε ότι ο Μπονούτσι, ηγετική μορφή στην άμυνα της ομάδας, θα αποχωρούσε από τη «γηραιά κυρία». Κι, όμως, συνέβη. 

Για ποιους λόγους; Πολλά μυστικά μένουν καλά κρυμμένα στα αποδυτήρια για πολύ καιρό. Αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθούν. Αρκεί να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή. 

Για όσους, λοιπόν, ζουν την καθημερινότητα των αποδυτηρίων της Γιουβέντους η αποχώρηση του Μπονούτσι δεν ήταν αιφνιδιαστική. Ναι, πήρε την απόφαση να αποδεχθεί την πρόταση της Μίλαν πολύ γρήγορα, αλλά το έκανε διότι απλά έψαχνε την αφορμή για να φύγει. 

Ο Ιταλός αμυντικός… ψαχνόταν ήδη από πέρυσι το καλοκαίρι. Είχε μιλήσει ο ίδιος με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, είχε συμφωνήσει με τον Ισπανό τεχνικό για να συνεχίσει την καριέρα του στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά τελικά οι Άγγλοι δεν προχώρησαν σε διαπραγματεύσεις με τη Γιουβέντους και έτσι ο παίκτης παρέμεινε στο Τορίνο. 

Η συνεργασία του με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν ήταν πάντα αρμονική. Κάθε άλλο. Ο Μπονούτσι διαφωνούσε πολύ με τον τρόπο δουλειάς του προπονητή του και, μάλιστα, δεν δίσταζε να αναφέρει μέσα στα αποδυτήρια ότι προτιμά τις πρακτικές του Αντόνιο Κόντε, με τον οποίο δούλεψε στην εθνική ομάδα της Ιταλίας. Ο Αλέγκρι προσπάθησε να διαχειριστεί τον Μπονούτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά να στείλει και ξεκάθαρο μήνυμα για το ποιος είναι το αφεντικό στα αποδυτήρια. 

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο προπονητής της «Γιούβε» άφησε εκτός αποστολής για το παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ με την Πόρτο τον 30χρονο αμυντικό θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τον τιμωρήσει για τον καυγά που είχαν λίγες ημέρες νωρίτερα στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Παλέρμο. 

Ο Μπονούτσι είχε διαμαρτυρηθεί λόγω καθυστέρησης σε μία αλλαγή της Γιουβέντους, με συνέπεια ο Αλέγκρι να του φωνάξει από τον πάγκο: «Σκάσε, ηλίθιε. Συγκεντρώσου στον αγώνα. Άντε γαμ@@@@». «Άντε στον διάολο» ήταν η απάντηση του παίκτη, ο οποίος τιμωρήθηκε από τη διοίκηση και με πρόστιμο για τη συμπεριφορά του. 

Μετά τον χαμένο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Κάρντιφ, ο Αλέγκρι φέρεται να έθεσε τελεσίγραφο στους ανθρώπους του συλλόγου. «Ή ο Μπονούτσι ή εγώ». Είχε προηγηθεί επεισόδιο στο ημίχρονο του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης στα αποδυτήρια του «Μιλένιουμ». Ο Μπονούτσι τσακώθηκε με τον Ντάνι Άλβες ή με τον Πάουλο Ντιμπάλα; Δεν έχει σημασία… Ο Αλέγκρι αποφάσισε εκείνο το βράδυ να τον «τελειώσει». 

Ο Ιταλός αμυντικός ίσως ήταν, έτσι κι αλλιώς, φευγάτος από το Τορίνο. Στα αποδυτήρια της ομάδας ήταν ένας πραγματικός ηγέτης, ουδείς θα βρεθεί να του το αμφισβητήσει, παρά τον κάπως ιδιότροπο και πολλές φορές εξαιρετικά εσωστρεφή χαρακτήρα του, και τα δημόσια μηνύματα αποχαιρετισμού του Τζιανλουίτζι Μπουφόν και του Αντρέα Μπαρτζάλι το αποδεικνύουν. 

Για τη διοίκηση της ομάδας φαίνεται ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα διλήμματος. Από τη στιγμή που ένας ποδοσφαιριστής δημιουργούσε κατά κάποιο τρόπο πρόβλημα θα έπρεπε να αποχωρήσει. Δεν θα ήταν δυνατό να μείνει και να κρατά σε… ομηρία τον προπονητή της ομάδας. 

Ο Μπονούτσι ίσως πήρε ήδη μια πρώτη… εκδίκηση παραμένοντας στην Ιταλία και επιλέγοντας να συνεχίσει την καριέρα του σε μια ομάδα που προσπαθεί ξανά να αναγεννηθεί και φυσικά να «χτυπήσει» επιτέλους στα ίσα τη Γιουβέντους. Στη Μίλαν θα λαμβάνει σαφώς περισσότερα χρήματα, αλλά κυρίως θα είναι ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός. 

Και κάπως έτσι, με μια αγάπη καινούργια θα χαράξει πορεία και η Γιουβέντους είναι πια για τον Μπονούτσι μια πανέμορφη, αλλά κιόλας παλιά ιστορία…