«Εμφύλιος» για Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι για Τσάμπερλεϊν

Ο Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν θα αποχωρήσει εκτός απροόπτου από την Άρσεναλ και ήδη Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του διεθνούς μεσοεπιθετικού, με τη Λίβερπουλ να μένει πίσω στη διεκδίκησή του.

Για τον Τσάμπερλεϊν ο περιορισμένος χρόνος συμμετοχής και η απουσία του από τα βασικά πλάνα του Αρσέν Βενγκέρ ήταν οι βασικοί λόγοι που τον ώθησαν στο να ζητήσει να αποχωρήσει από τους «κανονιέρηδες», ωστόσο φαίνεται τελικά πως θα παρεμείνει κάτοικος Αγγλίας. 

Η πρωταθλήτρια Τσέλσι του Αντόνιο Κόντε και η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα θέλουν να ενισχύσουν το δυναμικό τους με παίκτες γηγενείς και ο 24χρονος εξτρέμ αποτελεί μια ποιοτική λύση που πληροί αυτή την προϋπόθεση. Την ίδια στιγμή το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ έχει ατονήσει και φαίνεται πως δεν θα προχωρήσει το σενάριο μετακόμισής του στους ρεντς.

Φυσικά, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο παραμονής του στην Άρσεναλ με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο, πρέπει πάντως να ικανοποιηθεί οικονομικά, με τις απαιτήσεις του να κάνουν λόγο για εβδομαδιαίες αποδοχές ύψους 120.000 ευρώ.