Στις προπονήσεις εν μέσω χημειοθεραπειών ο Γεράι

Καθώς συνεχίζει τις χημειοθεραπείες για την αντιμετώπιση του καρκίνου, ο οποίος επανεμφανίστηκε, ο Γεράι Άλβαρεθ επέστρεψε και στις προπονήσεις της Μπιλμπάο.

Ο διεθνής Ισπανός αμυντικός είχε αναγκαστεί τον περασμένο Ιούνιο να εγκαταλείψει την αποστολή της εθνική ομάδες Κ21 της χώρας του, όταν έγινε γνωστό ότι ο καρκίνος των όρχεων, από τον οποίο ταλαιπωρήθηκε πριν από μερικούς μήνες είχε κάνει μετάσταση. 

Τον περασμένο Δεκέμβριο η διοίκηση των Βάσκων είχε ανακοινώσει ότι ο Γεράι είχε καρκίνο και στις 27 Δεκεμβρίου 2016 υπεβλήθη σε πετυχημένη εγχείριση αφαίρεσης του όγκου. Δύο εβδομάδες αργότερα επέστρεψε στις προπονήσεις.

Ωστόσο, η ασθένεια επανεμφανίστηκε και αυτή την φορά, ο ποδοσφαιριστής είναι απαραίτητο να υποβάλλεται σε σκληρές χημειοθεραπείες. 

Παρόλα αυτά, ο ίδιος έχει υποσχεθεί στα γήπεδα δυνατός και τις τελευταίες ημέρες εμφανίζεται στο προπονητικό κέντρο της Αθλέτικ, όπου με τη βοήθεια ενός γυμναστή προσπαθεί να ανακτήσει τις δυνάμεις του. 

Οι εκτιμήσεις των γιατρών αναφέρουν ότι ο νεαρός ποδοσφαιριστής θα χρειαστεί να μείνει μακριά από αγωνιστική δραστηριότητα για περίπου τρεις μήνες και η επιστροφή του υπολογίζεται περίπου στα μέσα Σεπτεμβρίου.