EΔΩΣΕ τη λύση

Η Σίτι αγχώθηκε κόντρα στη νεοφώτιστη Μπράιτον, ωστόσο με κορυφαίο τον Αγούερο μπήκε με το δεξί στη σεζόν επικρατώντας εκτός έδρας 2-0. Εξάλλου, ο Πεπ δε χάνει στις πρεμιέρες!

Για 70 λεπτά η Σίτι είχε το πάνω χέρι, αλλά όχι την ουσία απέναντι στην παθιασμένη Μπράιτον, ωστόσο σε εκείνο το σημείο μίλησε ο Κουν Αγουέρο, ο οποίος άνοιξε το δρόμο για τη νίκη (2-0). Ηταν το έκτο του γκολ στις επτά τελευταίες πρεμιέρες, ενώ με το αποψινό τέρμα έχει βρει δίχτυα σε 30 από τις τις 31 ομάδες της Premier League που έχει αντιμετωπίσει. Τον τρόπο να μπαίνει με το δεξί στις σεζόν ξέρει και ο Πεπ Γκουαρδιόλα, αφού μετρά οκτώ στα οκτώ. Αλλωστε, η τελευταία ήττα του σε πρεμιέρα... χάνεται το 2008!

Η Σίτι μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε τη νεοφώτιστη και στο 26ο λεπτό είδε τον Γκάμπριελ Ζέσους να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε σωστά, αφού ο Βραζιλιάνος χρησιμοποίησε το χέρι του. Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν αρκετά και στο 34' έχασαν μοναδική ευκαιρία, αφού στην κεφαλιά του Ζέσους ο Ράιν έδιωξε εντυπωσιακά. Ιδιο σκηνικό και στην επανάληψη, με τη Μάντστεστερ να έχει το πάνω χέρι και τη Μπράιτον να αμύνεται σθεναρά. Στο 52' ο Ζέσους βρήκε δίχτυα, αλλά και πάλι το γκολ ακυρώθηκε, αυτή τη φορά ως οφσάιντ, ενώ στην επόμενη φάση ο Αγουέρο αστόχησε σε μεγάλο τετ α τετ. Χρειάστηκαν 56 λεπτά για να μπορέσει η νεοφώτιστη να κάνει φάση, με το σουτ του Ντάφι να περνά μόλις άουτ. Ωστόσο, στο 70' ήρθε η λύτρωση για τη Σίτι! Ο Ντε Μπρόινε έκλεψε ιδανικά στο κέντρο του γηπέδου κι από την ασίστ του Σίλβα ο Αγουέρο πέτυχε το 1-0. Ολα τελείωσαν πέντε λεπτά αργότερα, με τον Ντανκ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Φερναντίνιο.