Γι' αυτό ο Ασένσιο δείχνει συνεχώς τη φανέλα... (φώτο/βίντεο)

Το gazzetta.gr έχει πλέον πειστεί πως το όνομα του Μάρκο Ασένσιο θα πρέπει να το θυμάται πολύ καλά ο κόσμος, αφού ο 21χρονος κάνει πράγματα και θαύματα στη Ρεάλ, παίζοντας μπροστά στο είδωλό του.

Ποδοσφαιρική χρονιά βγαλμένη από όνειρο ήταν αυτή του 2016-2017 για τον Μάρκο Ασένσιο, όμως έχει ήδη ξεκινήσει η καινούρια, με τον νεαρό μεσοεπιθετικό της «βασίλισσας» να εκπλήσσει σε τρομερά μεγάλο βαθμό, όντας εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών στα δύο παιχνίδια με τη Μπαρτσελόνα για το Super Cup Ισπανίας.

Ο «δήμιος», γιατί σε τέτοιο εξελίχθηκε, των Καταλανών στη διεκδίκηση του πρώτου τίτλου της νέας αγωνιστικής περιόδου, θα μπορούσε να βρίσκεται στο «Καμπ Νόου» και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους «μπλαουγκράνα», όμως η μοίρα του ήταν γραμμένη και τον προετοίμαζε για την παρουσία του στη Ρεάλ.

Μεγάλωσε λατρεύοντας να φοράει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και να παρακολουθεί την ομάδα, της οποίας είναι μέλος και ανερχόμενο αστέρι, εν έτει 2017. Ακόμα και η φωτογραφία του, στο πρώτο του αθλητικό δελτίο όταν βρέθηκε στις ακαδημίες της Playas de Calvia, ήταν μια από αυτές στις οποίες πόζαρε με τη λευκή εμφάνιση των «μερένγκες». Ήθελε να το δείχνει!

Όταν το 2014 η Μπαρτσελόνα προσέγγισε τη Μαγιόρκα για να ζητήσει τον 17χρονο, τότε, Μάρκο Ασένσιο, έκανε μεγάλο λάθος που δεν πίστεψε ότι μπορούσαν τα 4,5 εκατ.ευρώ για τον ποδοσφαιριστή να αποδειχθούν... πολύ λίγα.

Η Μαγιόρκα ήταν σε δύσκολη κατάσταση, ζήτησε όλο το ποσό μπροστά, οι «μπλαουγκράνα» ήθελαν να δώσουν 2,5 εκατ.ευρώ στην πρώτη δόση κι άλλα 2 εκατομμύρια αργότερα κι έτσι η συμφωνία δεν έκλεισε ποτέ. 

Λίγο καιρό αργότερα, παρουσιάστηκε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία, όπως ανέφερε και ο εκπρόσωπος του παίκτη, Οράσιο Καγκιόλι, «παρουσίασε ένα πλάνο, οικονομικό και αγωνιστικό, 20 φορές καλύτερο από αυτό της Μπαρτσελόνα». 

Η ιστορία της ζωής του, θα τον έστελνε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», το 2015. Δεν γινόταν να παίξει πρώτα στη «μισητή» αντίπαλο του κλαμπ που λάτρεψε από παιδί.

Διόλου τυχαίο ήταν το κλάμα του κατά την επίσημη παρουσίασή του από το κλαμπ, το 2016, όταν επέστρεψε μετά τον δανεισμό του στην Εσπανιόλ.

Η μητέρα του, καταγόταν από την Ολλανδία και συγκεκριμένα από το Ρότερνταμ. Γι' αυτό το λόγο αποφάσισε να του δώσει το όνομα Μάρκο, από τον θρύλο της πατρίδας της, Φαν Μπάστεν.

Μπορεί ο Ασένσιο να μην παίζει στην ίδια θέση, αλλά η Μαρία Βίλεμσεν ήθελε να του δώσει το όνομα του ποδοσφαιριστή που απογείωσε το ολλανδικό ποδόσφαιρο. Εκείνη «έφυγε» το 2011 κι έκτοτε ο 21χρονος αστέρας της Ρεάλ αφιερώνει δείχνοντας προς τον ουρανό, κάθε του γκολ.

Βέβαια, πλέον στους πανηγυρισμούς του, γυρίζει και δείχνει το όνομα στη φανέλα.

Αυτό που θέλει να κάνει τον κόσμο να το θυμηθεί πολύ καλά, γιατί το μέλλον τώρα ξεδιπλώνεται μπροστά του. Το έκανε και στο «Καμπ Νόου» μετά το καταπληκτικό γκολ που πέτυχε εν κινήσει, την περασμένη Κυριακή, το έκανε και το βράδυ της Τετάρτης μετά τον «κεραυνό» στον επαναληπτικό του Super Cup.

Είναι αυτό το παιδί που έχει καταφέρει να σκοράρει σε πέντε πρώτες εμφανίσεις από το περσινό καλοκαίρι!

Το φαρμακερό αριστερό του πόδι συστήθηκε αρχικά στο Super Cup Ευρώπης με αντίπαλο τη Σεβίλλη, το 2016, στην πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα της Ρεάλ.

Ακολούθησε γκολ και στο ντεμπούτο του στην Primera Division κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, στην πρώτη αγωνιστική, σκόραρε και με αντίπαλο τη Λέγκια Βαρσοβίας όταν για πρώτη φορά έδωσε το «παρών» σε ματς Champions League τον Οκτώβρη του περασμένου έτους, ενώ φυσικά δεν θα μπορούσε ν' αφήσει και το Copa Del Rey.

Κόντρα στην Κουλτουράλ, στην πρώτη του συμμετοχή στο Κύπελλο, για φάση των «32», σκόραρε δις, όντας ο... πιο έμπειρος από μια ομάδα διαφοροποιημένη, όπως την παρέταξε ο Ζινεντίν Ζιντάν.

Πέτυχε γκολ και στον τελικό του Champions League στο Κάρντιφ απέναντι στη Γιουβέντους, έχοντας περάσει στο ματς με αλλαγή, ενώ όλα τα φώτα έπεσαν πάνω του στο φετινό Super Cup Ισπανίας, με τα τρομερά γκολ σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη, στα δύο ματς με τη Μπαρτσελόνα.

«Είναι το είδωλό μου και πλέον είναι προπονητής μου στην ομάδα που παίζω...» είναι η ατάκα που έχει πει ο Μάρκο Ασένσιο και περικλείεται εκεί όλο το νόημα της καταπληκτικής του παρουσίας μέχρι αυτή τη στιγμή στη Ρεάλ. Θαυμάζει τον άνθρωπο τις οδηγίες του οποίου ακούει και τις συμβουλές του οποίου υιοθετεί και βρίσκεται στην ομάδα που αγάπησε από πιτσιρικάς.

Τι άλλο θα ήθελε ένας ποδοσφαιριστής της ηλικίας του;

Γι' αυτό... remember the name!