Ο Κάμπελ αρνείται να φύγει δανεικός από την Άρσεναλ

Η Άρσεναλ χρειάζεται να διώξει τον Τζόελ Κάμπελ από την πρώτη ομάδα, ο Κοσταρικανός αρνείται να φύγει ξανά. Τι ισχύει με την περίπτωσή του.

Ο τραυματισμός του Τζόελ Κάμπελ στο γόνατο δεν μοιάζει τόσο σοβαρός όσο φαινόταν στην αρχή και παρότι θα χάσει την έναρξη της σεζόν, βρίσκεται σε ανοιχτές συζητήσεις για την ομάδα στην οποία θα αγωνίζεται το 2017-2018.

Ο Κοσταρικανός ποδοσφαιριστής επιθυμεί αυτή να είναι η Άρσεναλ και διαμήνυσε στους ιθύνοντες του συλλόγου ότι δεν σκοπεύει να φύγει για έκτη φορά σε επτά χρόνια ως δανεικός από τους "κανονιέρηδες".

Ο 25χρονος εξτρέμ είχε υπογράψει το καλοκαίρι του 2011 πενταετές συμβόλαιο με τον λονδρέζικο σύλλογο, ωστόσο παραχωρήθηκε αναγκαστικά δανεικός σε Λοριάν, Μπέτις και Ολυμπιακό, διότι κατάφερε να εκδώσει κάρτα εργασίας στη Μεγάλη Βρετανία μόλις τον Ιούλιο του 2013.

Μετά από μία καλή σεζόν στους "ερυθρολεύκους" με 43 συμμετοχές και 11 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις το 2013-2014 και ένα καταπληκτικό Μουντιάλ στη Βραζιλία, όπου οδήγησε την πατρίδα του μέχρι τα προημιτελικά του θεσμού, αποκλείοντας στην πορεία Ιταλία, Αγγλία και φυσικά Ελλάδα, ο Αρσέν Βενγκέρ αποφάσισε να τον κρατήσει τη σεζόν 2014-2015.

Μετά από μόλις 10 συμμετοχές και κανένα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, υπέγραψε επέκταση συμβολαίου μέχρι το καλοκαίρι του 2019 και παραχωρήθηκε δανεικός στη Βιγιαρεάλ τον Ιανουάριο του 2015. Το 2015-2016 ήταν η πρώτη πλήρης σεζόν του στους "κανονιέρηδες" και σε 30 αγώνες είχε 4 γκολ. Πέρυσι παραχωρήθηκε για 5η φορά δανεικός, στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, όπου σε 28 παιχνίδια είχε μόλις τρία τέρματα.

Φέτος, η Άρσεναλ δεν έχει περιθώρια να τον κρατήσει, αφού στην πρώτη ομάδα διαθέτει 28 παίκτες, τρεις παραπάνω από το επιτρεπόμενο όριο της Premier League. Επιπροσθέτως, ο Κάμπελ ανήκει στους 17 ποδοσφαιριστές που δεν έχουν μεγαλώσει στη χώρα και η Άρσεναλ βρίσκεται στο όριο σε αυτήν την κατηγορία, με συνέπεια να μην μπορεί να πάρει άλλον τέτοιον ποδοσφαιριστή, εάν δεν ξεφορτωθεί τουλάχιστον έναν.

Ο Κάμπελ φαντάζει ως η προφανής επιλογή να μην βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας τη νέα σεζόν, από τη στιγμή που δεν είναι γνωστός και ο ακριβής χρόνος επιστροφής του στα γήπεδα. Παρά την επιθυμία του να παραμείνει, τίποτα δεν αποκλείεται για τη νέα σεζόν, για έναν ποδοσφαιριστή που κάθε καλοκαίρι, όπως και το φετινό, συνδέεται μεταγραφικά με τον Ολυμπιακό, είτε υπάρχει βάση είτε όχι.