''Τίποτα πιο όμορφο από την αφοσίωση''

«Αφοσίωση. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο», δηλώνει ο Βέλγος αστέρας της Ρόμα, Ράτζα Ναϊνγκολάν εξηγώντας σε μιά φράση τους λόγους που δεν αποχώρησε από τους «τζιαλορόσι».

Εν μέσω ενδιαφέροντος από τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι ο Ράτζα Ναϊνγκολάν δεν άφησε την πρωτεύουσα της Ιταλίας και τη Ρόμα, πολύ απλά γιατί έτσι του υπέδειξε η καρδιά του. Και οι δύο ομάδες της Premier League είχαν εντόνως εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τον 29χρονο άσο ο οποίος όμως αποφάσισε να μείνει πιστός στη Ρόμα. 

Η επιθυμία του να κερδίσει τρόπαια με τους «τζιαλορόσι» ήταν αυτό που τον εμπόδισε από το να αναζητήσει μια νέα πρόκληση στην καριέρα του μακρυά από τη Seria A. 

«Γιατί επέλεξα να μείνω στη Ρώμη; Είχα πολλές και σημαντικές προσφορές, αλλά για μένα είναι σημαντικό να βρίσκομαι με ανθρώπους που αγαπώ», είπε στο «Il Romanista».

«Είμαι χαρούμενος εδώ που είμαι και δεν είχα λόγο να αλλάξω ομάδα. Δεν είναι μόνο ότι αισθάνομαι καλά στη Ρομά, αλλά και για όλη την αγάπη. Δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο. Μια μέρα, πριν από τον αγώνα ενάντια στην Ατλέτικο, ο Καράσκο με ρώτησε γιατί έμεινα εδώ. Είναι γιατί εδώ έχω τα πάντα, του απάντησα. Ο σύλλογος που μεγάλωσα, θέλω να νικάω και η Ρόμα είναι μια ομάδα με εξαιρετική παράδοση. 

Είμαστε η πρωτεύουσα της Ιταλίας, μπορεί να μην έχουμε κερδίσει κάτι εδώ και πολύ καιρό, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα συμβεί σύντομα. Θα ήταν απερίγραπτη συγκίνηση [να κερδίσω κάτι με τη Ρομά] και ελπίζω αργά ή γρήγορα να συμβεί».