«Σφαλιάρα» και στο Λιγκ Καπ για την Λίβερπουλ

Ούτε στο Λιγκ Καπ (Carabao Cup) κατάφερε να βρει αντίδραση και λίγη χαρά η Λίβερπουλ, που έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο αλλά δεν πέτυχε για ακόμη μία φορά το γκολ, με αποτέλεσμα να ρίξει ταχύτητα στο δεύτερο και να πιαστεί στον ύπνο. Πρόκριση με σκορ 2-0 για την Λέστερ, που άντεξε στην πίεση και ανταπεξήλθε ιδανικά. Σκληρός αποκλεισμός για την Στόουκ στην έδρα της Μπρίστολ Σίτι, άνετα η Γουέστ Χαμ, πρώτη νίκη για Κρίσταλ Πάλας. Προκρίθηκαν λίγο αργότερα Τότεναμ και Σουόνσι.


 
Ο Κλοπ ξεκίνησε με τον Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν στο δεξί άκρο και όχι στον άξονα, και από εκεί ο ποδοσφαιριστής του προσπάθησε να δημιουργήσει κάποιες καλές στιγμές, αλλά δεν είχε την στήριξη που υπήρχε από αριστερά. Ο Άντι Ρόμπερτσον έκανε συνεχή ανεβάσματα επιτρέποντας στον Κουτίνιο να κλείσει προς τα μέσα και να δημιουργηθούν από εκεί απειλές, είτε να περάσει κάποια από τις πολύ φαρμακερές του σέντρες προς την περιοχή των “αλεπούδων”. Η ομάδα του Κρεγκ Σέξπηρ βρήκε μια καλή ευκαιρία με τον Ντεμάρι Γκρέι, αλλά ο νεαρός δεν μπόρεσε να τελειώσει καλά την φάση μετά από ατομική ενέργεια που ξεκίνησε από το κέντρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ δεν ήταν τόσο εκρηκτική αλλά είχε και πάλι τον έλεγχο, για να έρθει στο 65’ ένα εξαιρετικό γκολ από τον Σίντζι Οκαζάκι. Με την πρώτη τελική της εντός στόχου σε όλο το ματς, η Λέστερ βρήκε το 1-0, με τον Ιάπωνα να σουτάρει ιδανικά στην δεξιά γωνία του Γουόρντ έπειτα από κεφαλιά-στρώσιμο του Ιμπόρα. Ο Κλοπ είχε περάσει στο γήπεδο τον Γούντμπερν, νεότερο σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου που πιο πρόσφατα έκανε ντεμπούτο με γκολ στην εθνική Ουαλίας, και από τα πόδια του η Λίβερπουλ βρήκε την πολύ καλή της ευκαιρία. Το τεχνικό σουτ, ωστόσο, πέρασε ελάχιστα εκτός. Για λίγο δεν μπήκε και γκολ του (μακρυμάλλη πλέον) Ντάνι Ινγκς, που επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους, με τον κίπερ Χάμερ να προστατεύει ενστικτωδώς την εστία του με το δεξί πόδι.

Εκεί μπήκε τέλος στην πρόκριση, με τον Σλιμάνι να μπαίνει ανενόχλητος στην περιοχή και με ωραίο σουτ να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του (78’). Μάλιστα ο Γκρέι έχασε ακόμη μία ευκαιρία, την τρίτη του συνολικά στο ματς, με τον Γουόρντ να του βάζει ωραίο χαμηλό στοπ με το αριστερό σε πλασέ εντός περιοχής.
Το πρώτο της γκολ, το οποίο και υπερασπίστηκε για να πάρει και την πρώτη της νίκη φέτος, πέτυχε η Κρίσταλ Πάλας, που με σκόρερ τον Μπακαρί Σακό έκανε την μίνι έκπληξη απέναντι στην Χάντερσφιλντ (1-0), την ώρα που η Γουέστ Χαμ απέκλεισε εύκολα την Μπόλτον με σαφές προβάδισμα από το ημίχρονο (2-0, 3-0 τελικό). Αναμφίβολα, η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς έγινε στο Μπρίστολ, όπου η Σίτι άφησε εκτός την Στόουκ με σκορ 2-0. Στα άλλα παιχνίδια, η Μίντλεσμπρο εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα απέναντι στην Άστον Βίλα και προκρίθηκε με σκορ 2-0 και η Νόριτς πέρασε εύκολα από την έδρα της Μπρέντφορντ (3-1).
Στα δύο παιχνίδια που ξεκίνησαν λίγο αργότερα, η Τότεναμ πήρε τη νίκη με σκορ 1-0 χάρη σε γκολ του Ντέλε Άλι και δεν επέτρεψε στην Μπάρνσλεϊ να κάνει την έκπληξη της ημέρας, ενώ η Σουόνσι πέρασε από το «Madejski» 2-0 της Ρέντινγκ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:

Λέστερ – Λίβερπουλ 2-0
Άστον Βίλα – Μίντλεσμπρο 0-2
Μπρέντφορντ – Νόριτς 1-3
Μπρίστολ Σίτι – Στόουκ 2-0
Κρίσταλ Πάλας – Χάντερσφιλντ 1-0
Γουέστ Χαμ – Μπόλτον 3-0
Τότεναμ – Μπάρνσλεϊ 1-0
Ρέντινγκ – Σουόνσι 0-2
Μπόρνμουθ – Μπράιτον 1-0 (0-0 κ.ά)
Γουλβς – Μπρίστολ Ρόβερς 1-0 (0-0 κ.ά),
Μπέρνλι – Λιντς 2-2 (2-2 κ.ά, 3-5 πέναλτι)