Μέσι, One Man Show! (βίντεο)

Καρέ τερμάτων από τον Λιονέλ Μέσι και η Μπαρτσελόνα διέλυσε με 6-1 την Εϊμπάρ. Απόλυτο νικών για την ομάδα του Βαλβέρδε, ξεπέρασε τα 300 γκολ στο Καμπ Νου ο Αργεντίνος.

Η Μπαρτσελόνα διέλυσε 6-1 την Εϊμπάρ και ο Μέσι απέδειξε γιατί είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης στον πλανήτη. Ο Αργεντίνος πέτυχε τέσσερα γκολ έπειτα από μια πενταετία, έφτασε τα 9 στη φετινή σεζόν, αλλά και τα 302 στο Καμπ Νου! Οι Καταλανοί πέτυχαν την πέμπτη διαδοχική τους νίκη και βρέθηκαν στο +7 από τη Ρεάλ Μαδρίτης (με ματς λιγότερο οι Μαδριλένοι). Στον πάγκο έμεινε ο Λουίς Σουάρες. 

Η Μπαρτσελόνα δεν έπεισε στο α΄ μέρος, ωστόσο κατάφερε να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που της δόθηκαν. Η Εϊμπάρ ήταν αυτή που λίγο έλειψε να παγώσει το Καμπ Νου με το... καλημέρα της αναμέτρησης. Ο Ενρίτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά ο Τερ Στέγκεν έκανε μεγάλη επέμβαση στο τετ α τετ! Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο κινητικοί έβρισκαν χώρους και στο 10ο λεπτό είχαν ακόμα μια ευκαιρία, αλλά το σουτ του Ινούι έδιωξε ο Γερμανός γκολκίπερ! Οι Καταλανοί στην πρώτη σοβαρή τους επίσκεψη βρήκαν και δίχτυα. Ο Ινιέστα έκανε την πάσα στον Σεμέδο, επαφή σώμα με σώμα με τον Γκάλβεθ και ο διαιτητής που ήταν κοντά στη φάση έδειξε πέναλτι. Ο Μέσι δεν αστόχησε και στο 21' έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Πέντε λεπτά αργότερα ο Αργεντίνος έκανε ένα υπέροχο σουτ, αλλά ο Ντμίτροβιτς μπλόκαρε εντυπωσιακά. Ο Σέρβος γκολκίπερ νίκησε τον Μέσι και στο 37ο λεπτό, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ήρθε το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων. Από εκτέλεση κόρνερ, ο Παουλίνιο με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 2-0!

Το σκηνικό στην επανάληψη εντελώς διαφορετικό, με τον Μέσι να κάνει τα πάντα να φαίνονται τόσο εύκολα! Στο 53' η Μπαρτσελόνα πέτυχε το τρίτο τέρμα της. Ο Παουλίνιο πέρασε υπέροχα στον Μέσι, ο Αργεντίνος με ωραία ατομική ενέργεια προσπάθησε να νικήσει τον Ντμίτροβιτς, χωρίς να τα καταφέρει, αλλά ο Σουάρεθ με ιδανικό τελείωμα σημείωσε το 3-0. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην καριέρα του ο 23χρονος σκόραρε και μοίρασε σε ένα ματς πρωταθλήματος. Η Εϊμπάρ κατόρθωσε να μειώσει στο 57'. Ο Γιουγκά έκανε τη σέντρα και ο Ενρίτς με ιδανική προβολή πέτυχε το 3-1! 

Κάπου εκεί ήρθε η αντίδραση του Μέσι και μέσα σε ένα τρίλεπτο είχε βρει δίχτυα δυο φορές! Στο 59' με άψογο τελείωμα έξω από την περιοχή πέτυχε το 4-1 και στο 62' σημείωσε το 5-1 τον Παουλίνιο να του μοιράζει εξαιρετική ασίστ. Ηταν το 39ο χατ τρικ του Αργεντίνου και 28ο στη La Liga! Η Μπαρτσελόνα κατέβασε ταχύτητα και η Εϊμπάρ βρήκε την ευκαιρία να κάνει φάση, αλλά στο 85' το σουτ του Πένια βρήκε το δοκάρι! Ο Μέσι απάντησε και στο 87' από ασίστ του Βιδάλ πέτυχε καρέ τερμάτων διαμορφώνοντας το 6-1! Ηταν η πρώτη φορά έπειτα από μια πενταετία (19/2/2012,  5-1 με Βαλένθια) που σημείωσε τέσσερα γκολ! Πάντως, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πετύχουν ακόμα ένα τέρμα, αλλά η κεφαλιά του Σάρλες βρήκε το δοκάρι.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Μασκεράνο, Πικέ, Ντιν, Σεμέδο, Ινιέστα (63΄ Σέρχι), Παουλίνιο, Μπουσκέτς (65' Ράκιτιτς), Ντένις Σουάρεθ, Μέσι, Ντεουλοφέου (74' Βιδάλ)

Εϊμπάρ: Ντμίτροβιτς, Αρμπίγια, Ολιβέιρα, Γκάλβεθ, Χουνκά, Κάπα (65' Πένια), Ινούι, Γκαρθία (77' Ριβέρα), Εσκαλάντε, Χοάν, Ενρίτς (71' Σάρλες)