Γκέλαρε η Μπάγερν

Μια ακόμη βαθμολογική απώλεια υπέστη η Μπάγερν Μονάχου, αυτή τη φορά απέναντι στη Βόλφσμπουργκ στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος το βράδυ της Παρασκευής. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι χρειάστηκε ένα πέναλτι-ανακάλυψη του διαιτητή και μια κόντρα σε πόδι αμυντικού σε ένα κατά τα άλλα... κλασικό γκολ του Άριεν Ρόμπεν, για να προηγηθεί με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο τέλος του 90λεπτου αρκέστηκε απλώς στον ένα βαθμό.

Συνολικά, οι Βαυαροί είχαν μεν τις περισσότερες ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν στο ματς αυτό να κάνουν το κλασικό παιχνίδι τους με τη συντριπτική κατοχή μπάλας αναγκάζοντας το... γήπεδο να γέρνει προς την αντίπαλη εστία. Αντίθετα, η Βόλφσμπουργκ στάθηκε πολύ καλά καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και μετά τη γκάφα του γκολκίπερ της Μπάγερν που την ξανάβαλε στο ματς, πίστεψε στο κάτι παραπάνω και τα κατάφερε, φτάνοντας στην ισοφάριση λίγο πριν το φινάλε!

Στο 33ο λεπτό ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση ενός πέναλτι που μόνο ο διαιτητής του αγώνα είδε, ενώ στο 42' ο Άριεν Ρόμπεν εκμεταλλεύθηκε τον χώρο που βρήκε στην αντεπίθεση και με ένα αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στη γωνία της αντίπαλης εστίας ενώ η μπάλα κόντραρε και σε πόδι αμυντικού.

Μέχρι το 56', παρά το γεγονός ότι η Μπάγερν δεν... θάμπωνε με την απόδοσή της, τίποτα δεν έδειχνε ικανό να ανατρέψει αυτό το 2-0 αφού και η Βόλφσμπουργκ από την πλευρά της, παρά το γεγονός πως δεν κινδύνευε ιδιαίτερα στα μετόπισθεν και κατάφερνε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, δεν είχε πολλές αξιόλογες στιγμές μπροστά στην εστία του Ούλραϊχ.

Όπως αποδείχθηκε, θα χρειαζόταν μια στιγμή περίπου... 30 μέτρα απέναντι στον αντικαταστάτη του τραυματία Μάνουελ Νόιερ (σ.σ. επιστρέφει το 2018) για να ξαναμπεί στο ματς! Ο Άρνολντ ήταν αυτός που εκτέλεσε ένα φάουλ από αυτή την απόσταση και ενώ η μπάλα πήγε στο κέντρο της εστίας, ξαφνικά... ζωντάνεψε κατά την επαφή της με το χέρι του Ούλραϊχ και κατέληξε στα δίχτυα του για το 2-1!

Στα επόμενα λεπτά, οι δύο ομάδες έπαιξαν και πάλι το ματς στα ίσια, ο Ρόμπεν σπατάλησε μια μεγάλη ευκαιρία για τη Μπάγερν και τελικά οι πρωταθλητές Γερμανίας το πλήρωσαν λίγο πριν το φινάλε. Στο 83ο λεπτό, όλη η βαυαρική άμυνα κοιμήθηκε, η Βόλφσμπουργκ έφτασε με δύο μπαλιές 20 μέτρων απέναντι στον Ούλραϊχ, ο οποίος και πάλι έμεινε... βιδωμένος στο έδαφος, με τον Ντιντάβι να γράφει το 2-2 με ωραία κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η Μπάγερν ανέβηκε μεν στους 13 βαθμούς, ωστόσο δίνει στη Ντόρτμουντ την ευκαιρία να ξεφύγει στο +3 αν νικήσει το Σάββατο τη Γκλάντμπαχ.