Έφαγε πεντάρα η Έβερτον! (βίντεο)

Η Έβερτον προηγήθηκε νωρίς με τον Ρούνεϊ, όμως η Άρσεναλ έκανε την πιο γεμάτη φετινή της εμφάνιση κι έφτασε στο πρώτο «διπλό» της σεζόν (2-5) που μπορεί να στείλει στο ταμείο ανεργίας τον Ρόναλντ Κούμαν.

Κάτι τέτοια βλέπει ο Αρσέν Βενγκέρ και δεν θέλει να ξοδεύει δεκάρα τσακιστή για μεταγραφές. Και τι κατάλαβε δηλαδή η Έβερτον που σκόρπισε καμιά 200αριά εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι για νέα (υπερκοστολογημένα) αποκτήματα; Έκανε την ομάδα της χειρότερη, χωρίς χημεία, ρόλους και ταυτότητα.

Ο Ρόναλντ Κούμαν ήταν ήδη υπ’ ατμόν και πιθανώς αυτό το 2-5 από την Άρσεναλ να αποτελέσει το κύκνειο άσμα του από το «Γκούντισον Παρκ», αφού τα «ζαχαρωτά» κινδυνεύουν πια σοβαρά με υποβιβασμό.

Κι όμως το πράγμα ξεκίνησε τέλεια για τους γηπεδούχους, όταν ο Γουέιν Ρούνεϊ 15 χρόνια μετά το παρθενικό γκολ της καριέρας του απέναντι στην Άρσεναλ, σκόραρε για 12η διαφορετική σεζόν απέναντι της για το 1-0 (12’).

Ωστόσο, η Άρσεναλ ήταν πολύ καλύτερη και βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει άμεσα πριν βγει το ημίχρονο με σουτ του Μονρεάλ (40’) για το οποίο φέρει ευθύνη ο Πίκφορντ κι έστησε το δικό της πάρτι στη επανάληψη, όπου έκρυψε το τόπι.

Ένας μαγικός συνδυασμός που κατέληξε σε κεφαλιά του Οζίλ μετά από έξοχη σέντρα του Αλέξις Σάντσες (53’) έφερε το 1-2, ενώ η αποβολή του Γκέιγ (68’) έκανε ακόμα χειρότερα τα πράγματα για την Έβερτον που ήταν ευάλωτη σε κάθε κόντρα.

Δύο γκολ από Λακαζέτ (74’) και Ράμσεϊ (90’) έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στο πρώτο διπλό της Άρσεναλ, που ήρθε τελικά με το εντυπωσιακό 2-5, αφού στις καθυστερήσεις σκόραραν και οι Νιάσε (93’) και Αλέξις Σάντσες (95’) σε ένα χορταστικό παιχνίδι, που ενδεχομένως να είναι το τελευταίο του Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο της Έβερτον.

Έβερτον (Ρόναλντ Κούμαν): Πίκφορντ, Κένι, Μπέινς, Γουίλιαμς (46’ Ντέιβις), Γιαγκιέλκα, Κιν, Γκουέγ, Βλάσιτς, Σίγκουρντσον, Ρούνεϊ (75’ Λούκμαν), Κάλβερτ-Λιούιν (75’ Νιάς)

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Μέρτεζακερ, Μπεγιερίν, Ράμσεϊ, Τζάκα, Κολάσινατς, Οζίλ (82’ Κοκλέν), Σάντσες, Λακαζέτ (77’ Γουίλσιρ)