Τσάμπερλεϊν: ''Άργησα να εγκλιματιστώ''

Τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τους πρώτους μήνες στη Λίβερπουλ, κυρίως λόγω της… ριζικής αλλαγής στον τρόπο παιχνιδιού του σε σχέση με εκείνον στην Άρσεναλ, παραδέχτηκε ο Άλεξ Όξλεϊντ- Τσάμπερλεϊν, υποστηρίζοντας ότι πλέον είναι έτοιμος να διεκδικήσει στα ίσα τη θέση βασικού στις επιλογές του Γιούργκεν Κλοπ.  

«Ήταν μια αλλαγή για εμένα. Θέλεις να πας στη νέα σου ομάδα, να δείξεις την αξία σου, αλλά ίσως εγώ δεν το έκανα όσο γρήγορα ήθελα. Προφανώς, οι θέσεις εδώ έχουν μεγάλο συναγωνισμό, όπως το περίμενα, όμως αυτό δεν σταματά να σε κάνει να θες να παίζεις σε όσο περισσότερα παιχνίδια γίνεται», τόνισε αρχικά ο διεθνής εξτρέμ και συνέχισε:

«Έμαθα πολλά από αυτό και πλέον έχω εγκλιματιστεί καλά στις απαιτήσεις του προπονητή και των συμπαικτών μου. Είμαι χαρούμενος με το πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Σημασία τώρα έχει να δώσω και άλλη ώθηση στον εαυτό μου».

Ο ίδιος στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι, μετά από τόσα χρόνια υπό την… εποπτεία του Αρσέν Βενγκέρ, έπρεπε να πιέσει τον εαυτό του να αλλάξει - με την καθοδήγηση του Κλοπ- τον τρόπο που αγωνιζόταν: «Ο Αρσέν είναι σπουδαίος προπονητής και το έχει αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια. Η φιλοσοφία και ο τρόπος παιχνιδιού είναι αυτό που λέμε «το στυλ της Άρσεναλ». Ο Γιούργκεν από την άλλη είναι πολύ απαιτητικός και έχει ξεκαθαρίσει σε όλους μας τους ρόλους και τις υποχρεώσεις που έχουμε».