Σε κρίση η Ντόρτμουντ

Η Ντόρτμουντ ηττήθηκε από την Στουτγκάρδη με 2-1 και έχει χάσει τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία της παιχνίδια.

Η Ντόρτμουντ συνέχισε τα απίστευτα λάθη στην άμυνα, η Στουτγκάρδη τις επιδόσεις εντός έδρας και οι Βεστφαλοί γνώρισαν την τέταρτη ήττα στα πέντε τελευταία παιχνίδια, για να πέσουν σε κατάθλιψη.

Το ματς ξεκίνησε με τις χειρότερες προϋποθέσεις για τους φιλοξενούμενους, καθώς μόλις στο 5’ η λάθος συνεννόηση των Μπάρτρα και Μπούρκι έδωσε στο πιάτο το γκολ στον Ακολό, που έκανε το 1-0! Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν για τη γρήγορη ισοφάριση, έχασαν ευκαιρίες με τους Γιαρμόλενκο (8’) και Σίρλε (13’), αλλά το γκολ δεν ήρθε. Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ήρθε η ισοφάριση. Ο Παβάρ έκανε χέρι στην περιοχή, ο Τσίλερ νίκησε τον Σίρλε από την άσπρη βούλα και ο Φίλιπ πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 1-1!

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ήρθε και πάλι η καταστροφή για την Ντόρτμουντ, όταν ο Μπρέκαλο έκανε το 2-1 στο 51’ στην αντεπίθεση. Εκείνοι, μάλιστα, που έπαιξαν πιο θαρραλέα μέχρι το τέλος ήταν οι γηπεδούχοι. Ο Γιαρμόλενκο σκόραρε στο 71’, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε – σωστά – για χέρι, με τις επόμενες ευκαιρίες να έρχονται για την Στουτγκάρδη και το 2-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Στουτγκάρδη (Χάνες Βολφ): Τσίλερ, Μπεκ, Παβάρ, Μπάντστουμπερ, Μπάουμγκαρτλ, Ινσούα, Γκέντνερ, Ασκασιμπάρ, Ακολό (46’ Μπρέκαλο), Οζτσάν (85’ Αόγκο), Γκίντσεκ (45+1’ Ασάνο)

Ντόρτμουντ (Πέτερ Μπος): Μπούρκι, Τόλγιαν, Παπασταθόπουλος (46’ Ζαγκαντού), Μπάρτρα, Σμέλτσερ, Βάιγκλ, Καγκάβα (63’ Νταούντ), Γκέτσε, Γιαρμόλενκο, Φίλιπ, Σίρλε (83’ Γκερέιρο)