Τα ρεκόρ που κυνηγάει ως το τέλος της σεζόν ο Μπουφόν

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν κυνηγάει δύο ιστορικά ρεκόρ μέχρι το τέλος της σεζόν, όταν και θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους μπορεί να μην βρεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του καλοκαιριού μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής Ιταλίας, ωστόσο κυνηγάει δύο σημαντικά προσωπικά ρεκόρ μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν, όταν και θα κρεμάσει τα γάντια του.

Το ένα αφορά τις συμμετοχές στη Serie A. Τη δεδομένη στιγμή ο πρώην άσος της Μίλαν, Πάολο Μαλντίνι προπορεύεται με 647, με τον Μπουφόν να μετράει 627 και να θέλει άλλες 21 από τις 26 αγωνιστικές στο ιταλικό πρωτάθλημα για να τον περάσει στην κορυφή.

Το άλλο ρεκόρ αφορά τους τίτλους στη Serie A. Ο Μπουφόν μετράει οκτώ κατακτήσεις και αν πανηγυρίσει και τον φετινό τίτλο με τη Γιούβε θα μείνει μόνος πρώτος στη σχετική κατηγορία με εννιά πρωταθλήματα.

Βέβαια, στην πραγματικότητα ο Μπουφόν θα έχει πανηγυρίσει 11 τίτλους, αλλά τόσο ο τίτλος της σεζόν 2004-2005 όσο και αυτός τη σεζόν 2005-2006 αφαιρέθηκαν από τη «Γηραιά Κυρία» λόγω του σκανδάλου Calciopoli.