Από μεταγραφή 40.000.000 ευρώ, στα... αζήτητα!

Το καλοκαίρι του 2016, ο Ρενάτο Σάντσες πανηγύριζε σε ηλικία μόλις 18 ετών την κατάκτηση του Euro και τη μεταγραφή του στην Μπάγερν, όμως τώρα βιώνει τον εφιάλτη στην Premier League!

Η ποδοσφαιρική ζωή έχει τα πάνω της και τα κάτω της και ένας από τους παίκτες που έχει δει και τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα είναι ο Ρενάτο Σάντσες.Ο Πορτογάλος αμυντικός μέσος τα είχε... ΟΛΑ πριν από περίπου 1,5 χρόνο: η Μπάγερν έδωσε το ποσό των 40.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσει από την Μπενφίκα και ο ίδιος λίγο μετά τη σούπερ αυτή μεταγραφή σήκωσε το Euro με την εθνική Πορτογαλίας στα γήπεδα της Γαλλίας, για να γράψει ιστορία ως ο νεότερος παίκτης που το έχει καταφέρει όντας 18 ετών.

Τώρα όμως τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικα και η αρχή της... κατηφόρας ήταν το περασμένο καλοκαίρι, με τον Κάρλο Αντσελότι να "σπρώχνει"  τον παίκτη στην Μίλαν ώστε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά τους "ροσονέρι" να μην ενδιαφέρονται όμως για δανεισμό και τελικά ο παίκτης να καταλήγει στην Σουόνσι.

Που είναι το "δυστύχημα" θα πει κανείς, από τη στιγμή που μετακόμισε στην Premier League. Αυτό είναι πως δεν κατάφερε να προσαρμοστεί ποτέ και το αποκορύφωμα ήταν στα δύο τελευταία ματς πρωταθλήματος (με Γουέστ Μπρομ και Μάντσεστερ Σίτι) που όχι μόνο δεν ήταν στο γήπεδο αλλα δεν χώρεσε ούτε στην αποστολή...

Από τα 16 ματς που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, έπαιξε μόλις στα 9 και στα 7 εξ αυτών βασικός, ενώ σε 3 αγωνίστηκε ως επιτελικός μέσος, σε θέση δηλαδή που δεν είναι η φυσική του. Μέχρι στιγμής έχει... πατώσει, με απολογισμό 0 γκολ και 0 ασίστ, και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των αγγλικών ΜΜΕ, οι μέρες του στο Νησί είναι μετρημένες!Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σουόνσι θέλει να τον ξεφορτωθεί και η Μπάγερν δεν ξέρει τι να κάνει, καθώς έχει ήδη παίξει σε παιχνίδι της (γερμανικό Σούπερ Καπ) και δεν μπορεί να τον παραχωρήσει εκ νέου δανεικό μέσα στη σεζόν...