Σκόραρε ο Μίλερ, «μίλησε» ο Ουλράιχ και η Μπάγερν συνεχίζει το σερί

Αν και δεν πραγματοποίησε τις καθιερωμένες επιβλητικές εμφανίσεις της η Μπάγερν Μονάχου απέδρασε από την Στουτγκάρδη (0-1) με πρωταγωνιστή τον Τόμας Μίλερ και ήρωα τον Σβεν Ουλράιχ που έπιασε πέναλτι στις καθυστερήσεις. Τα αποτελέσματα πριν την χειμερινή διακοπή.

Στην «Mercedes-Benz-Arena» η Μπάγερν Μονάχου, με εξασφαλισμένο τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα αντιμετώπιζε την Στουτγκάρδη αναζητώντας τρίποντο που θα την διατηρούσε στην κορυφή με απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο ματς με τον Ακολό στο 7' αλλά ο Ουλράιχ με σπουδαία επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του. Η Μπάγερν δυσκολευόταν να δημιουργήσει λόγω και της καταρρακτώδους βροχής, σε σημείο μάλιστα να απειλήσει μόλις στο 36' με τον Τολισό χωρίς αποτέλεσμα, με το 0-0 να μένει στο πρώτο μέρος.

Ανάλογο σκηνικό και στο δεύτερο 45λεπτο, με τους Βαυαρούς να μην βρίσκουν διόδους προς την εστία του Τσίλερ, ώσπου τελικά να «μιλήσει» ο από μηχανής θεός Τόμας Μίλερ. Ο Γερμανός επιθετικός με εξαιρετικό τελείωμα στο 79ο λεπτό σημείωσε το 0-1.

Στο φινάλε το παιχνίδι ήταν θρίλερ, με τους Βοημούς να κερδίζουν πέναλτι μέσω VAR, αλλά ο κίπερ της Μπάγερν Σβεν Ούλραϊχ ύψωσε τείχος και η Μπάγερν θα κάνει άνετο χειμώνα στην κορυφή με 41 πόντους.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Σάλκε 2-2
Με την πρώτη ήττα της μετά τις 23 Σεπτεμβρίου «φλέρταρε» κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης η Σάλκε αλλά ο Νάλντο, όπως και κόντρα στην Ντόρτμουντ «χτύπησε» στο φινάλε. Οι παίκτες του Νίκο Κόβατς με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο με τους Γιόβιτς (2') και Χάλερ (65') πήραν προβάδισμα νίκης, αλλά οι Εμπολό (82') και ο Βραζιλιάνος στο 95' έφεραν τον αγώνα στο «Χ» με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό. Στους 36 η Άιντραχτ, 26 για την δεύτερη Σάλκε του Τεντέσκο.

Κολωνία - Βόλφσμπουργκ 1-0
Χρειάστηκε να περάσουν 17 αγωνιστικές ώστε να... γευτεί την χαρά της νίκης στο πρωτάθλημα η ουραγός Κολωνία. Τα «κριάρια» με σκόρερ τον Κλέμενς στο 67ο λεπτό έδειξαν σφυγμό, ανέβηκαν στους 6 πόντους και δείχνουν ότι θα παλέψουν μέχρι τέλους τις όποιες ελπίδες παραμονής τους. Τέταρτη ήττα στην σεζόν για την Βόλφσμπουργκ που παραμένει στους 19 βαθμούς.

Άουγκσμπουργκ - Φράιμπουργκ 3-3
Επική επιστροφή στο φινάλε με χατ-τρικ του Φινμπόγκασον για την Άουγκσμπουργκ για ένα χορταστικό 3-3. Ο Ισλάνδός άνοιξε το σκορ μόλις στο 1ο λεπτό, με την Φράιμπουργκ να ανατρέπει τις ισορροπίες για το 1-3 με τους Γκίντερ (20') και Πέτερσεν (48', 65'). Δύο ακόμα τέρματα του άλλοτε επιθετικού του Ολυμπιακού στο 91' και το 93' ωστόσο διαμόρφωσαν το τελικό 3-3, που ανεβάζει την Άουγκσμπουργκ στους 24 πόντους και την Φράιμπουργκ στους 19.

Βέρντερ Βρέμης - Μάιντς 2-2
Παρά το γεγονός πως προηγήθηκε με 2-0, πλησιάζοντας σε εξάποντο παραμονής, η Βέρντερ Βρέμης είδε την Μάιντς να την ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις. Η ομάδα του Κόφελντο προηγήθηκε με τους Μπάργκφριντ (2') και Μπελφοντίλ (17') αλλά ο Κουέισον στο 70 λεπτό και ο Φράι μετά από ασίστ του Ντε Μπλάσις στο 93' χάρισαν απρόσμενα βαθμό στους φιλοξενούμενους. Με 17 βαθμούς η Μάιντς, στους 15 η Βέρντερ.