Η κανονιά του Οζίλ βυθίζει τη Νιούκαστλ

Η γκολάρα του Γερμανού καθάρισε για το 1-0 των Gunners, που τους έστειλε στην τετράδα και την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ στον υποβιβασμό.

Από το 2012 η Αρσεναλ δεν χάνει από νεοφώτιστη. Αυτό ήταν το ένα δεδομένο. Το δεύτερο είχε να κάνει με τις εννέα διαδοχικές νίκες της κόντρα στη Νιούκαστλ εντός-εκτός στην Premier League, που τώρα έγιναν 10. Το 1-0 ήρθε σχετικά δύσκολα, αν και η κατοχή υπέρ των νικητών έφτασε στο 72%. Ηταν όμως αρκετή για να τους ανεβάσει (ίσως προσωρινά, καθώς έπαιζε αργότερα η Τότεναμ στη Σίτι) στην 4η θέση. Την ίδια στιγμή οι ηττημένοι βυθίζονται...

Οι Λονδρέζοι δεν έπαιξαν τόσο καλά και οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρίες προς το φινάλε. Τη διαφορά στο παιχνίδι έκανε το υπέροχο μονοκόμματο βολέ του Οζίλ (23'), το οποίο καταδίκασε την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ στο να βρεθεί εντός υποβιβασμού. Αυτό συνέβη επειδή τελευταία φορά πήρε τρίποντο στις 21 Οκτωβρίου και έκτοτε έχει καταφέρει να πάρει μόνο ένα βαθμό σε εννέα αγωνιστικές.

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Μπεγιερίν, Μέιτλαντ-Νάιλς, Τσάκα, Γουίλσιρ, Ιβόμπι (72' Γουέλμπεκ), Οζίλ, Αλέξις Σάντσες (89' Κοκλέν), Λακαζέτ (73' Ζιρού)

Νιούκαστλ (Ράφα Μπενίτεθ): Ελιοτ, Λεζέν, Γιεντίν, Λασέλς, Μανκίγιο, Χέιντεν, Μερίνο (82' Ντιαμέ), Ατσου (54' Ρίτσι), Αγιόθε, Μέρφι (67' Γκέιλ), Χοσέλου.