Τεσσάρα της Σίτι στην Τότεναμ! (βίντεο)

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε φύλλο και φτερό την Τότεναμ (4-1), πέτυχε την 16η συνεχόμενη νίκη της στην Premier League και διαλύει κάθε έννοια ανταγωνισμού.

H NASA φέρεται να ανακάλυψε ολόκληρο ηλιακό πλανήτες σαν τη Γη. Αν όντως αυτό αληθεύει και υπάρχει εξωγήινη ζωή εκεί έξω σε ένα παράλληλο σύμπαν, καλό είναι να σταλθούν μερικά DVD από τα φετινά παιχνίδια της Μάντσεστερ Σίτι.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα καταλύει κάθε έννοια ανταγωνισμού στην φετινή Premier League, κάνει πλάκα σε όλους τους αντιπάλους.

Οι «πολίτες» με μία ακόμα… διαστημική εμφάνιση διέλυσαν την Τότεναμ με 4-1, έφτασαν τις 16 συνεχόμενες νίκες και αποσπάστηκαν έτη φωτός από τους διώκτες τους.

Ποιο μπορεί να είναι το κίνητρο που έχει απομείνει; Να το πάρουν με νίκες ως το τέλος!

Ας πούμε ότι το μοναδικό ελάττωμα αυτής της ομάδας είναι η αδυναμία της να εκμεταλλευτεί τις στημένες φάσεις. Κάπως έτσι όμως έβαλε και τα δύο γκολ στο «Ολντ Τράφορντ», κάπως έτσι άνοιξε το σκορ απέναντ στην Τότεναμ, με τον Γκιντογάν να έρχεται με φόρα και με κεφαλιά να κάνει το 1-0 (13’).

Οι «πολίτες» ήταν πραγματικά χάρμα οφθαλμών. Με έναν καταπληκτικό Σανέ έφτιαχναν φάσεις όποια ώρα ήθελαν, με τον Ούγκο Γιορίς σε ρόλο χταποδιού να προσπαθεί να μπαλώσει τα πάντα.

Ένα φεστιβάλ χαμένων ευκαιριών από Αγκουέρο (23’, 32’), Γκιντογάν (28’), Σανέ (32’) κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα, με την Τότεναμ να έχει μόνο ένα φαλτσαριστό σουτ του Κέιν που πέρασε ελάχιστα έξω (35’).

Η Σίτι δεν σταμάτησε να «βομβαρδίζει» και κάποια στιγμή νομοτελειακά τα γκολ άρχισαν να έρχονται.

Αφού πρώτα Σανέ και Στέρλινγκ (κυρίως) έχασαν στο 66ο λεπτό μία ευκαιρία που δεν χάνεται, ο Ντε Μπρόινε ανέλαβε δράση και «εκτέλεσε» τον Γιορίς για το 2-0 (70’).

Μόνο που αυτό το γκολ άνοιξε την όρεξη των παικτών του Γκουαρντιόλα που δεν έδειξαν το παραμικρό έλεος. Ο Γκάμπριελ Ζεσούς σημάδεψε το δοκάρι σε εκτέλεση πέναλτι (75’) και ο Στέρλινγκ αστόχησε ξανά σε κενή εστία, όμως ούτε αυτό πτόησε τους γηπεδούχους.

Χρειάστηκαν δύο εύκολα κι απλά τελειώματα από τον Στέρλινγκ (80’, 90’) για να φτάσει ο δείκτης του σκορ στο 4-0, με την Τότεναμ να πετυχαίνει το γκολ της τιμής στις καθυστερήσεις με τον Έρικσεν, αλλά να φεύγει διαλυμένη από το Etihad σε μία ακόμα σπάνια παράσταση των παιδιών του Πεπ Γκουαρντιόλα.