Τρίποντο-θρίλερ η Ρόμα

Με σκόρερ τον Αργεντινό κεντρικό αμυντικό Φεντερίκο Φάτσιο στις καθυστερήσεις του αγώνα, η Ρόμα επικράτησε με 1-0 της Κάλιαρι στο «Ολίμπικο» της Ρώμης.

Με τον Αργεντινό διεθνή κεντρικό μέσο Ντιέγκο Περότι να εκτελεί... επιεικώς άσχημα το πέναλτι που κέρδισε ο Έντιν Τζέκο από τον Αλέσιο Κράνο στο 52ο λεπτό, οι «τζιαλορόσι», έξι ημέρες μετά το 0-0 με την Κιέβο του Στέφανο Σορεντίνο στην Βερόνα, κινδύνευαν πολύ σοβαρά στο να υποχρεωθούν σε δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία χωρίς τέρματα στην αποψινή εντός έδρας αναμέτρηση με την σκληροτράχηλη Κάλιαρι.

Ωστόσο ένας συμπατριώτης του Περότι, ο πολύπειρος στόπερ Φεντερίκο Φάτσιο, ήταν αυτός ο οποίος έμελλε να «λυτρώσει» την ομάδα του Εουσέμπιο ντι Φραντσέσκο και του για μια ακόμη φορά βασικού Κώστα Μανωλά, σκοράροντας με το στήθος από πολύ κοντά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Αλεξάνταρ Κολάροφ, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων για να διαμορφώσει το τελικό 1-0.

Χάρη στη δραματική νίκη τους οι «Τζιαλορόσι» έφτασαν τους 38 βαθμούς έπειτα από 16 αγωνιστικές στο ιταλικό πρωτάθλημα, τέσσερις λιγότερους από την πρωτοπόρο Νάπολι, έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό του Σεπτεμβρίου με την Σαμπντόρια στην Γένοβα που αναβλήθηκε και διατηρούν κάθε δικαίωμα να κάνουν ακόμη και όνειρα τίτλου, στην πρώτη σεζόν της μετά-Φραντσέσκο Τότι εποχής.