Mourinho… Christmas! (βίντεο)

Παρότι προηγήθηκε με δύο γκολ διαφορά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπέφερε τα πάνδεινα στην έδρα της Γουεστ Μπρομ, μέχρι να αποδράσει με το 1-2, που την διατήρησε μόνη στην δεύτερη θέση.

Το έχουν φαίνεται όλα τα παιχνίδια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (ειδικά εκτός έδρας) να μετατρέπονται σε θρίλερ. Παρότι οι «κόκκινοι διάβολοι» έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι 0-2 στην έδρα της Γουέστ Μπρομ, εντούτοις… έφτυσαν αίμα μέχρι να αποδράσουν με την νίκη (1-2) σε ένα τελευταίο εφιαλτικό 20λεπτο, όπου οι «μπάγκις» πολιόρκησαν την εστία του Ντε Χέα.

Η συνταγή για το «διπλό» ήταν ανάλογη με αυτή του ριφιφί στην έδρα της Άρσεναλ, συμπτωματικά με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Μία υπέροχη καρφωτή κεφαλιά του Λουκάκου μετά από άψογη σέντρα του Ράσφορντ έφερε το 0-1 για τους φιλοξενούμενους (28’), οι οποίοι οκτώ λεπτά αργότερα διπλασίασαν τα τέρματα τους, όταν το σουτ εκτός περιοχής του Λίνγκαρντ κόντραρε σε πόδι αμυντικού κι έκανε το 0-2.

Οι αλλαγές του Άλαν Πάρντιου (Μπάρι, Τζέι Ροντρίγκες) έδωσαν άλλη πνοή στην Γουέστ Μπρομ, που εγκαταστάθηκε στην περιοχή του Ντε Χέα. Βρήκε το 1-2 με κοντινή προβολή του Μπάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ (77’), όμως παρά την αφόρητη πίεση και τις 3-4 κλασικές φάσεις που έβγαλε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, δεν μπόρεσε να γλιτώσει την ήττα, που έφερε την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο μόνη στην δεύτερη θέση, στο -11 από την κορυφή.