Ο Μέσι ξεπερνάει τα 100 εκατ. ετησίως και τινάζει το ταμείο της Μπάρτσα

Δείτε πώς ο Αργεντινός σούπερ σταρ γίνεται ο πρώτος στον κόσμο με έσοδα πάνω από 100 εκατ. ευρώ ετησίως (104). Τι προβλέπει το συμβόλαιό του, τα μπόνους «αφοσίωσης» και οι στόχοι.

Η πλατφόρμα «Football Leaks» έχει βομβαρδίσει το τελευταίο 24ωρο με αποκαλύψεις αναφορικά με τον Λιονέλ Μέσι. Τι πλήρωσε στην Εφορία, τη Ρεάλ που ήταν ένα βήμα από το πληρώσει τη ρήτρα του και πάνω απ’ όλα τις ετήσιες απολαβές του μετά την πρόσφατη ανανέωση του συμβολαίου με την Μπαρτσελόνα. Αυτές ανέρχονται πλέον σε ένα τρελό συμπέρασμα πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ (σ.σ.: όλα τα ποσά είναι μεικτές απολαβές και όχι καθαρά). Ας δούμε λοιπόν πώς προκύπτει αυτό το ποσό, που τον καθιστά τον πρώτο ποδοσφαιριστή στην ιστορία με τριψήφιο νούμερο εκατομμυρίων.

Ο Μέσι θα εισπράττει 71 εκατ. το χρόνο. Σε αυτό προστίθεται και ένα 15% από τα πνευματικά δικαιώματά του. Επιπλέον, έλαβε από τους Καταλανούς 63,5 εκατ. ως μπόνους για την υπογραφή που έβαλε. Σε αυτά όμως θα πρέπει να προστεθεί και μία ρήτρα «αφοσίωσης», η οποία ορίζει ότι εάν ο Αργεντινός σούπερ σταρ δεν φύγει από το club σε αυτά τα τέσσερα χρόνια έως τη λήξη του συμβολαίου, θα λάβει ακόμα 70 εκατ.

Οπότε, η πρόσθεση για να βρούμε τις ετήσιες απολαβές του γίνεται ως εξής. Τα 71 εκατ. που έχει ως μισθό και τα υπόλοιπα που αναφέραμε διαιρεμένα με τα τέσσερα χρόνια. Κάπως έτσι λοιπόν φτάνει στα 104 εκατ. τη σεζόν. Μόνο η ιστορία δεν τελειώνει εκεί. Εάν κάθε χρόνο παίζει στο 60% των αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, θα λαμβάνει 1,9 εκατ. ανά περίοδο και για κάθε Champions League που μπορεί να κατακτηθεί, ακόμα 12 εκατ.  Δηλαδή σε μία σεζόν που θα περιλαμβάνει όλ’ αυτά, ο Λιονέλ Μέσι θα τινάξει το ταμείο της Μπαρτσελόνα στον αέρα…