Περίπατος για Λεβερκούζεν με... άλμα για Champions League!

Η Λεβερκούζεν συνεχίζει να ανεβαίνει και μετά την εύκολη νίκη της (4-1) στο Χόφενχαϊμ, εκμεταλλεύθηκε τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής και έκανε άλμα από την 5η στην 2η θέση της βαθμολογίας, «πιάνοντας» τη Λειψία που ηττήθηκε (2-1) από τη βελτιωμένη Φράιμπουργκ. Ασίστ ο Ρέτσος.

Με τον Παναγιώτη Ρέτσο να μπαίνει σαν αλλαγή στο 68ο λεπτό, η Λεβερκούζεν καθάρισε εύκολα 4-1 τη Χόφενχαϊμ εκτός έδρας και συνέχισε την ανοδική πορεία η οποία με εξαίρεση την ήττα από τη Μπάγερν την περασμένη αγωνιστική, πλέον περιλαμβάνει 14 αγωνιστικές με απολογισμό 7 νίκες και 6 ισοπαλίες.

Οι «ασπιρίνες» παράλληλα συνέχισαν και το πολύ καλό τους εκτός έδρας σερί, φτάνοντας τα 8 ματς χωρίς ήττα μακριά από το «σπίτι» τους. Αντίθετα, η Χόφενχαϊμ που παρέμεινε στους 27 βαθμούς, έπεσε δύο θέσεις για να μείνει πλέον στην 9η θέση, τρεις μακριά από αυτές που οδηγούν στην Ευρώπη.

Ως προς την εξέλιξη του αγώνα, η Λεβερκούζεν έγινε «αφεντικό» από νωρίς, ωστόσο το σκορ άνοιξε λίγο πριν βγει το πρώτο ημίχρονο, με τον Λίον Μπέιλι έπειτα από ασίστ του Μπραντ. Έξι λεπτά «μέσα» στο δεύτερο ημίχρονο έκανε και το 0-2 με τον Μπαουμγκάρτλινγκερ, στην μόλις τρίτη τελική της στο ματς και κάπου εκεί το ματς ουσιαστικά τελείωσε. Ο Αλάριο στο 70' έγραψε το 0-3 μετά από ασίστ του Μπέιλι, ενώ στις καθυστερήσεις ο Παναγιώτης Ρέτσος έκανε έξοχη προσπάθεια από τα δεξιά και η σέντρα του αξιοποιήθηκε και πάλι από τον Αλάριο για το τελικό 1-4, αφού ενδιάμεσα ο Σάλαϊ είχε μειώσει για τη Χόφενχαϊμ.