Διπλό με Μαρσιάλ η UTD (στιγμιότυπα)

Χάρη σ' ακόμα ένα γκολ του Αντονί Μαρσιάλ (το τρίτο του σερί στο πρωτάθλημα), η Γιουνάιτεντ πέρασε από την έδρα της Μπέρνλι (0-1) και μείωσε, προσωρινά, τη διαφορά της από την πρωτοπόρο Σίτι στους 9 βαθμούς.

Κυνηγάει, το ξέρει και ο ίδιος ο Μουρίνιο, ένα αγωνιστικό και βαθμολογικό θαύμα: η συμπολίτισσα Σίτι βρίσκεται φέτος σε άλλο επίπεδο και φιγούραρε, πριν την έναρξη του ματς, στην 1η θέση και στο +12- νούμερο αν μη τι άλλο «απαγορευτικό» για όνειρα. 

Όμως, για μισό λεπτό. Το ίδιο δεν είχε γίνει και πριν 22 χρόνια, τότε που η Γιουνάιτεντ βρισκόταν στο -12 από την πρωτοπόρο Νιούκαστλ μετά από 23 αγωνιστικές (όπως και τώρα, δηλαδή) και στο τέλος κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα;  

Έχοντας, προφανώς, την σεζόν 1995-1996 στο μυαλό του και με την ορμή της μεταγραφής Σάντσες, ο “Special One” είδε την ομάδα του να μπαίνει στο γήπεδο της σκληροτράχηλης Μπέρνλι με διάθεση να δείξει ποιος είναι το ποδοσφαιρικό αφεντικό- κι εν μέρει τα κατάφερε: μετά από ένα πρώτο 40λεπτο στο οποίο οι απαγορευμένες ουσίες κρίνονταν απαραίτητες αν ήθελες να συνεχίσεις να κρατάς τα μάτια σου ανοιχτά, ο Γιανγκ απείλησε στο 42΄, με την μπάλα μετά το σουτ που επιχείρησε να περνάει ελάχιστα άουτ.  

Στο 54΄, ωστόσο, είχε φτάσει η στιγμή για το προβάδισμα των φιλοξενούμενων: ασίστ Λουκάκου, εξαιρετικό τελείωμα από τον Μαρσιάλ και 0-1, με τον Γάλλο παίκτη των «Κόκκινων Διάβολων» να σκοράρει για πρώτη φορά σε 3 συνεχόμενα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. 

Τρία λεπτά αργότερα η Μπέρνλι απείλησε για το 1-1, όμως η φαουλάρα του Γκούντμουνσον σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 88΄ ο Μαρσιάλ παραλίγο να κάνει το 0-2, όμως ο Πόουπ τον σταμάτησε και, κάπως έτσι, το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τέλους.  

Μ' αυτή τη νίκη, την 3η σερί, η Γιουνάιτεντ μείωσε προσωρινά στους 9 βαθμούς τη διαφορά της από την κορυφή και ελπίζει.

Σε τι;

Στο ότι τα θαύματα δε γίνονται μονάχα μια φορά, αλλά ότι ένα δεύτερο 1996 είναι εφικτό.

Είναι, όμως;