Νίκη για Ντόρτμουντ (στιγμιότυπα)

Την ανοδική της φόρμα επιβεβαίωσε κόντρα στην Γκλάντμπαχ η Ντόρτμουντ, καθώς με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Μάρκο Ρόις πήρε σπουδαίο τρίποντο (0-1) στην μάχη της δεύτερης θέσης.

Οι Βεστφαλοί επιδεικνύουν διαφορετικό πρόσωπο με τον Πίτερ Στόγκερ στην τεχνική τους ηγεσία και απέναντι στα «πουλάρια» ο Αυστριακός είχε ένα ακόμα όπλο στην «φαρέτρα» του, τον Μάρκο Ρόις. Ο 29χρονος ακραίος μεσοεπιθετικός επέστρεψε στην δράση μετά τον σοβαρό τραυματισμό του και στο 32ο λεπτό του αγώνα πιστοποίησε την σπουδαία κλάση του.

Με τρομερή έμπνευση και λόμπα νίκησε τον Σόμμερ για το 0-1 και έδωσε προβάδισμα στην Ντόρτμουντ. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμούς και επιτέθηκαν κατά ριπάς, με τον Μπούρκι να είναι ο βασικός λόγος που οι «κίτρινοι» πήραν το τρίποντο. Χαρακτηριστική η φάση του 70ου λεπτού όταν ο Ελβέντι δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Ελβετό κίπερ.

Η νίκη αυτή στο «ντέρμπι των Μπορούσια» επανέφερε την Ντόρτμουντ στην δεύτερη θέση και τους 40 βαθμούς, με την μάχη της τετράδας να μαίνεται. Τέταρτη σερί ήττα για την Γκλάντμπαχ που έμεινε στους 31 πόντους.

.