«Δύσκολα θα ξαναπαίξει στο Αμβούργο ο Παπαδόπουλος»

Γερμανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η δριμεία κριτική του Κυριάκου Παπαδόπουλου κατά του τεχνικού του Αμβούρου, Κρίστιαν Τιτς είναι πολύ πιθανό να επισπεύσουν τους τίτλους τέλους με την ομάδα του λιμανιού!

Ένα είναι δεδομένο. Εδώ και καιρό ο Κυργιάκος Παπαδόπουλος είναι έξαλλος με οτιδήποτε εκπροσωπεί επίσημα το Αμβούργο: «Το χειμώνα όλες οι άλλες ομάδες που κινδύνευαν απέκτησαν νέους παίκτες. Η Κολωνία πήρε τον Τερόντε, η Στουτγκάρδη πήρε τον Μάριο Γκόμες, εμείς τίποτα. Η ομάδα δεν πήρε καμία βοήθεια από την διοίκηση. Δεν λέω ότι αυτό φταίει που δεν έχουμε κερδίσει εδώ και 13 αγωνιστικές, αλλά είναι ένας από τους λόγους που υπάρχει μόνο μία ομάδα κάτω από εμάς στη βαθμολογίας», ήταν το καρφί του προς την διοίκηση του Αμβούργου πριν από μερικές ημέρες.

Η απόφαση του νέου τεχνικού του συλλόγου Κρίστιαν Τιτς να μην τον ξεκινήσει στην ενδεκάδα (παρότι δεν ήταν τραυματίας) στον αγώνα του Σαββάτου με την Χέρτα φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής για τον Έλληνα αμυντικό, που ξεσπάθωσε κατά του προπονητή του, ο οποίος προβιβάστηκε από την ομάδα νέων: « Δεν νομίζω ότι ήμουν τόσο κακός ώστε να μην παίξω σήμερα. Ο προπονητής δεν μου είπε τίποτα, δεν μου μίλησε, δεν μου εξήγησε γιατί δεν θα παίξω. Νομίζω ότι αυτό είναι ντροπή! Επίσης κι άλλοι έμπειροι ποδοσφαιριστές δεν αγωνίστηκαν, ο Ντίκμαϊερ, ο Μαβράι. Η ομάδα χρειάζεται αυτούς τους ποδοσφαιριστές, είναι σημαντικοί. Δεν το χειριζόμαστε σωστά, αυτή είναι η γνώμη μου», ήταν τα λόγια του 26χρονου Έλληνα αμυντικού που δεν θα μείνουν έτσι.

Όπως προκύπτει από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου από το Αμβούργο, το κλίμα είναι βαρύ κι ασήκωτο για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ο οποίος δύσκολα θα ξαναφορέσει την φανέλα του Αμβούργου: «Δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί τις αθλητικές επιλογές της ομάδας. Δεν έχει καταφέρει τίποτα, αν δούμε τις 26 προηγούμενες αγωνιστικές. Μία ματιά στο βαθμολογικό πίνακα αρκεί», τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής Φρανκ Βέτσταϊν.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η διοίκηση του Αμβούργου θέλει σε πρώτη φάση να λύσει με διάλογο ανάμεσα σε παίκτη και προπονητή την διαμάχη αυτή, αλλά όλα δείχνουν ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να συμβεί. Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό ο Κυριάκος Παπαδόπουλος να μην αγωνιστεί ξανά με την ομάδα, αφού ακόμα κι αν τιμωρηθεί μόνο με χρηματικό πρόστιμο, πολύ δύσκολα θα ξαναμπεί στα πλάνα του Κρίστιαν Τιτς, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι σε περίπτωση υποβιβασμού στην Τσβάιτε Λίγκα, ο Έλληνας στόπερ θα αναζητήσει αλλού την τύχη του.

Ο εκπρόσωπος του παίκτη, Πολ Κουτσολιάκος προσπάθησε να υποβαθμίσει πάντως το γεγονός: «Οι δηλώσεις του ήταν αχρείαστες, όχι όμως κάτι το δραματικό, όπως του εξήγησα. Εδώ και 1,5 χρόνο μπορείτε να δείτε τι έχει προσφέρει στο Αμβούργο, ελπίζω οι δύο πλευρές να τα βρουν και να λύσουν την διαφωνία τους».

Στο Αμβούργο θυμήθηκαν μία ανάλογη περίπτωση πριν από 4 χρόνια, όταν ο Σέρβος αμυντικός Σλόμπονταν Ράικοβιτς άνοιξε την πόρτα της εξόδου, κατηγορώντας τον τότε προπονητή της ομάδας Τόρστεν Φινκ, ως διπρόσωπο. Πάντως ο τεχνικός του Αμβούργου Κρίστιαν Τιτς, διέψευσε τους ισχυρισμούς του Κυριάκου Παπαδόπουλου: «Μέσα στην εβδομάδα μίλησα σε κάθε παίκτη ξεχωριστά. Θα λύσουμε το θέμα που προέκυψε εσωτερικά», ξεκαθάρισε.

Σε κάθε περίπτωση όμως, το γυαλί φαίνεται ότι όχι μόνο ράγισε, σχεδόν έσπασε. Το μέλλον στην σχέση του Αμβούργου με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο αυτή τη στιγμή μοιάζει πιο ζοφερό από ποτέ…