Το... μοίρασαν Γερμανία και Ισπανία

Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι στο Ντίσελντορφ, η Γερμανία και η Ισπανία μοιράστηκαν τα πάντα (1-1), ανανεώνοντας τους λογαριασμούς τους για το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Πιθανώς και να είναι οι δύο καλύτερες εθνικές στον κόσμο, πάντως το θέαμα που πρόσφεραν στο φιλικό στο Ντίσελντορφ χόρτασε όσους το παρακολούθησαν.

Η Ισπανία έμεινε όρθια στην έδρα της παγκόσμιας πρωταθλήτριας (1-1) κι έδειξε ότι διαθέτει ακόμα το απαραίτητο για τέτοια παιχνίδια. Μία υπέροχη κάθετη του Ινιέστα στον Ροντρίγκο έφερε το 0-1 (6’), με την Γερμανία να ισοφαρίζει λίγο πριν το ημίχρονο (35’, 1-1) με άπιστο σουτ του Τόμας Μίλερ.

Οι δύο τερματοφύλακες (Ντε Χέα και τερ-Στέγκεν) ήταν πρωταγωνιστές στην επανάληψη, με τις δύο ομάδες να παράγουν ουκ ολίγες κλασικές φάσεις, αλλά τους δύο γκολκίπερ να κρατάνε το φιλικό, δίχως νικητή (1-1).

Την ίδια ώρα στο Άμστερνταμ, ένα γκολ του Λίνγκαρντ αρκούσε στην Αγγλία για να πάρει την νίκη επί της Ολλανδίας (0-1) στο ντεμπούτο του Κούμαν στον πάγκο των «οράνιε», που συνεχίζουν να προβληματίζουν.

Τέλος στο Τορίνο, οι Σέρβοι προβλημάτισαν στην φιλική ήττα με 1-2 από το Μαρόκο. Δύο γκολ από Ζίγες (29’ πεν.) και Μπουταΐμπ (40’) ήταν αρκετά στους Αφρικανούς, με την ομάδα του Μλάντεν Κρστάιτς (ο Πρίγιοβιτς μπήκε αλλαγή στο 82ο λεπτό) να ισοφαρίζει προσωρινά (37’) με τέρμα του Τάντιτς.