Ζωντανή... για τετράδα η Τσέλσι

Με σκορ 2-1 επικράτησε η Τσέλσι της Μπέρνλι στο «Τερφ Μουρ» σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 31η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, με την ομάδα του Αντόνιο Κόντε να μειώνει στους πέντε βαθμούς τη διαφορά από την τέταρτη θέση και την Τότεναμ. 

Τέλος στο σερί των πέντε διαδοχικών νικών που μετρούσε η Μπέρνλι πριν από το σημερινό ματς έβαλε η Τσέλσι. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε προηγήθηκε στο 20 λεπτό με το αυτογκόλ του Λονγκ, αφού η σέντρα του Μόουζες δεν αντιμετωπίστηκε σωστά από τον «σκόρερ» και τον Πόουπ, του οποίου η έξοδος μάλλον μπέρδεψε τον συμπαίκτη του. Η ισοφάριση για την ομάδα του Σον Ντάις ήρθε στο 64΄όταν το σουτ του Γκούντμουντσον προσέκρουσε στο σώμα του Μπαρνς και κατέληξε στα δίχτυα. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ωστόσο ήταν άμεση, αφού πέντε λεπτά αργότερα ο Μόουζες υποδέχτηκε εντός της αντίπαλης περιοχής με εξαιρετικό κοντρόλ τη σέντρα του Έμερσον και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 με δυνατό σουτ.

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι ο Έμερσον πραγματοποίησε σήμερα το ντεμπούτο του στη βασική ενδεκάδα των «μπλε» αλλά και η έντονη αντίδραση του Μοράτα τη στιγμή που ο Αντόνιο Κόντε τον αντικατέστησε στο 71ο λεπτό περνώντας στη θέση του τον Αζάρ. Ο Ισπανός επιθετικός έδειξε να τα έχει με τον εαυτό του για τις ευκαιρίες που δεν αξιοποίησε, με τη φάση του 55ου λεπτού να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα (σ.σ. χαμένο τετ-α-τετ).

Λέστερ Σαουθάμπτον 0-0

Χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του «Κινγκ Πάουερ Στέιντιουμ», η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο της 35η αγωνιστικής. Οι «αλεπούδες» έβρισκαν συχνότερα το δρόμο προς την αντίπαλη περιοχή και έφτασαν κοντά στο γκολ με τις προσπάθειες των Ιεανάτσο (16’) και Βάρντι (71’) ενώ για τους «Αγίους» η μόνη αξιόλογη στιγμή καταγράφηκε στο 37ο λεπτό με μακρινό σου του Μπέρτραντ που εξουδετερώθηκε θεαματικά από τον Χάμερ.