Τεσσάρα για... σεντόνι η Ντόρτμουντ (στιγμιότυπα)

Η Ντόρτμουντ σκόρπισε με 4-0 την Λεβερκούζεν και έκανε άλμα για την έξοδό της στο Champions League.

Η μάχη για το Champions League φουντώνει στο τέλος και το ματς της Ντόρτμουντ με την Λεβερκούζεν ήταν πολύ κρίσιμο. Οι Βεστφαλοί ήταν πολύ ανώτεροι και ακόμη και χωρίς τον Μπατσουαγί έφτασαν στη μεγάλη νίκη με 4-0, κάνοντας άλμα για την παρουσία τους στην τετράδα στο τέλος.

Οι παίκτες του Στέγκερ μπήκαν δυνατά και μόλις στο 13’ ο Σάντσο πλάσαρε ιδανικά έπειτα από ασίστ του Πούλισιτς για το 1-0. Οι γηπεδούχοι δεν κοίταξαν ποτέ πίσω, πίεσαν για δεύτερο γκολ, αλλά έπρεπε να περιμένουμε το δεύτερο για να το πετύχουν. Στο 55’ ο Ρόις, που είχε χάσει πέναλτι στο 37’, έκανε το 2-0, ενώ στο 63’ ο Φίλιπ το 3-0. Οι Βεστφαλοί ήταν καταιγιστικοί και στο 79’ ο Ρόις βρήκε και πάλι δίχτυα για το εντυπωσιακό 4-0.

Ντόρτμουντ (Πέτερ Στέγκερ): Μπούρκι, Πίσεκ, Παπασταθόπουλος, Τοπράκ, Ακαντζί, Βάιγκλ, Γκέτσε, Ρόις (86’ Γκόμεθ), Πούλισιτς (72’ Νταούντ), Σάντσο, Φίλιπ (81’ Τόλγιαν)

Λεβερκούζεν (Χάικο Χέρλιχ): Οζτσάν, Χένριξ, Τα (42’ Γιεντβάι), Σ. Μπέντερ, Ρέτσος, Κορ, Αρανγκίς, Μπραντ, Μπέιλι (46’ Χάβερτς), Φόλαντ, Αλάριο (69’ Μπελαράμπι)