Κάτι περισσότερο από ομάδα, ΟΜΑΔΑΡΑ (στιγμιότυπα)

Ποδοσφαιρική ραψωδία από την Μπαρτσελόνα, η οποία έκρυψε την μπάλα στο απίθανο 5-0 επί της Σεβίλλης. που έφερε στην Βαρκελώνη το Κύπελλο Ισπανίας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Αυτός ο Ινιέστα σίγουρα είναι 34 ετών και ετοιμάζεται από το καλοκαίρι για τα τελευταία του ποδοσφαιρικά ένσημα στην Κίνα; Αυτός ο Μέσι είναι σίγουρα… άνθρωπος; Όταν παίζει έτσι η Μπαρτσελόνα υπάρχει ομάδα να την αντιμετωπίσει;

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν βγαλμένη από τα πιο όμορφα ποδοσφαιρικά παραμύθια και μετέτρεψε τον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας σε μία απίθανη ποδοσφαιρική παράσταση με κομπάρσο την Σεβίλλη. Οι Καταλανοί σταμάτησαν στο 0-5 και κατέκτησαν το Κύπελλο Ισπανίας για τέταρτη συνεχόμενη φορά (και 30ή στο σύνολο) στο απόλυτο ορεκτικό πριν την κατάκτηση και του πρωταθλήματος που έπεται τις επόμενες ημέρες.

Μετά από ένα σερί προβληματικών εμφανίσεων, η Μπαρτσελόνα μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια από το πρώτο λεπτό και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στους Ανδαλουσιανούς.

Η απόλυτη αιχμαλωσία ξεκίνησε από το πρώτο λεπτό και μετά από μία υπέροχη επέμβαση του Σορία σε φάουλ του Μέσι (8’) ήρθε το πρώτο χτύπημα. Ο Σίλεσεν με απίθανο βολέ έβγαλε μόνο του τον Κοουτίνιο, εκείνος σέρβιρε στον Λουίς Σουάρες και το 1-0 ήρθε τόσο απλά σε κενή εστία (13’).

Οι Καταλανοί έκαναν ότι ήθελαν στο γήπεδο και με έναν Ινιέστα σε απίθανο βράδυ απειλούσαν σε κάθε ευκαιρία. Ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα σημάδεψε το δοκάρι με σουτ εκτός περιοχής (27’), όμως τέσσερα λεπτά αργότερα, με υπέροχη μπαλιά βρήκε τον Τζόρντι Άλμπα από αριστερά, ο οποίος με τακουνάκι έστρωσε στον Μέσι για το 2-0!

Κάπως έτσι, ο Αργεντινός έφτασε τα 40 γκολ για 9η συνεχόμενη σεζόν και έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης που σκοράρει σε 5ο τελικό κυπέλλου Ισπανίας.

Ο Αργεντινός άφησε στη συνέχεια τον εκτελεστικό ρόλο και ανέλαβε χρέη σερβιτόρου. Στο 40ό λεπτό έβγαλε μόνο του τον Λουίς Σουάρες, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 3-0, ενώ στο ξεκίνημα της επανάληψης με νέα μπαλιά τρύπα, σημάδεψε την κίνηση του Ινιέστα, ο οποίος απέφυγε τον Σορία και μέσα σε αποθέωση έκανε το 4-0!

Ο εξαιρετικός Σίλεσεν είπε όχι στο γκολ της τιμής στον Σάντρο (64’), όμως οι Καταλανοί δεν έλεγαν να σβήσουν τις μηχανές τους. Ένας ακόμα υπέροχος συνδυασμός έφερε το πέναλτι από το οποίο ο Κοουτίνιο ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0, σε μία ανεπανάληπτη παράσταση.

Το συγκλονιστικό standing ovation όλου του γηπέδου (ακόμα και των οπαδών της Σεβίλλης) στην αλλαγή του Αντρές Ινιέστα στο 87ο λεπτό στον τελευταίο τελικό του αρχηγού της Μπαρτσελόνα ήταν η βαθιά υπόκλιση σε έναν τεράστιο παίκτη, που άφησε το αποτύπωμα του σε μία ομάδα που πέρασε το ποδόσφαιρο σε άλλη διάσταση τουλάχιστον στην τελευταία δεκαετία...

Σεβίλλη (Βιντσέντσο Μοντέλα): Σορία, Λενγκλέ, Μπανέγα, Κορέα, Ενζονζί, Νάβας, Σαράμπια, Εσκουδέρο, Μουριέλ, Φράνκο Βάθκεθ, Μερκάδο

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Σίλεσεν, Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Σουάρες, Μέσι, Κοουτίνιο, Ζόρντι Άλμπα, Σέρχι Ρομπέρτο, Ουμτιτί