Τα "ντόρτια" για σένα Αρσέν... (στιγμιότυπα)

Η Άρσεναλ ήταν καταιγιστική στην επανάληψη και φιλοδώρησε την συμπολίτισσα Γουέστ Χαμ με τέσσερα γκολ στο πρώτο παιχνίδι μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Αρσέν Βενγκέρ.

Ο περισσότερος κόσμος δεν το έχει αντιληφθεί, μα υπήρχε ένα ξεχωριστό πρωτάθλημα μόνο με εντός έδρας ματς της φετινής Premier League, η Άρσεναλ θα πήγαινε καρφί για τίτλο, απέχει μόλις δύο πόντους από την Μάντσεστερ Σίτι σε αυτή την άτυπη βαθμολογία. Εκτός είναι που τα χαλάει.

Στο πρώτο παιχνίδι μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Αρσέν Βενγκέρ το καλοκαίρι, η Άρσεναλ έβγαλε αντίδραση και θυμό, ειδικά μετά την ισοφάριση των «σφυριών». Το 4-1 επί της συμπολίτισσας Γουέστ Χαμ ήρθε πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ, αλλά ήταν ένα δείγμα διάθεσης και όρεξης των «κανονιέρηδων».

Ο Νάτσο Μονρεάλ είχε να σκοράρει πέντε χρόνια στην Premier League, αλλά φέτος του έδωσε και κατάλαβε. Ο Ισπανός αμυντικός με εναέριο βολέ μετά από εκτέλεση κόρνερ άνοιξε το σκορ με το 5ο φετινό του τέρμα στην πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, όμως τα «σφυριά» αντέδρασαν άμεσα και ισοφάρισαν με διαγώνιο σουτ του Αρναούτοβιτς (64’, 1-1).

Ο Βενγκέρ έριξε μέσα και τον Ομπαμεγιάνγκ και αίφνης η Άρσεναλ άρχισε να απειλεί από παντού. Μία περίεργη σέντρα σουτ του Ράμσεϊ έκανε το 2-1 (81’) και η Γουέστ Χαμ σήκωσε λευκή σημαία, με αποτέλεσμα να δεχθεί ακόμα δύο γκολ ως το τέλος από τον Λακαζέτ (85’, 89’), ο οποίος υπέγραψε το τελικό 4-1.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Μπέρνλι έμεινε όρθια στο «Μπριτάνια» απέναντι στην Στόουκ (11’ Εντιαγέ / 62’ Μπαρνς) που με το 1-1, είδε την διαφορά της από την ζώνη σωτηρίας να μειώνεται στο -4.