Η Σίτι έπαιξε ως κανονική πρωταθλήτρια (στιγμιότυπα)

H κατανάλωση σαμπάνιας από την κατάκτηση του τίτλου δεν μέθυσε την Μάντσεστερ Σίτι που έπαιξε μονότερμα την Σουόνσι στο ισοπεδωτικό 5-0 υπέρ των «πολιτών».

Οι ομάδες του Γκουαρντιόλα είθισται να χαλαρώνουν στο τέλος μετά τις κατακτήσεις τίτλων, όμως αυτή τη φορά ο Καταλανός υποσχέθηκε ότι θα το αλλάξει αυτό.

Αυτή που είχε το κίνητρο στο «Etihad» ήταν η Σουόνσι, όμως ζήτημα αν ακούμπησε την μπάλα στο χορταστικό 5-0 των «πολιτών» που έκαναν έναν ακόμα υγιεινό περίπατο στην πρώτη εμφάνιση μπροστά στο κοινό τους, μετά την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου.

Για να γίνει αντιληπτό τι έγινε στο γήπεδο, το θέμα δεν ήταν το τελικό σκορ, αλλά πόσες πάσες θα αλλάξουν οι παίκτες του Γκουαρντιόλα. Μόνο στο πρώτο μέρος, η Σίτι είχε 542 σωστές μεταβιβάσεις όσες καμία ομάδα της Premier League από την σεζόν 2003-04!

Με τέτοιο μονότερμα, ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι τα γκολ θα έρχονταν αργά η γρήγορα. Από πολύ νωρίς το παιχνίδι καθάρισε χάρη στα γκολ των Σίλβα (12’) και Στέρλινγκ (16’), με την Σουόνσι να παίζει τον ρόλο του σάκου του μποξ.

Στην επανάληψη, οι ρυθμοί έπεσαν λίγο, όμως αυτό δεν εμπόδισε την ομάδα του Γκουαρντιόλα, ο οποίος έβαλε μέσα παίκτες όπως ο μεσήλικας Γιάγια Τουρέ και ο πιτσιρικάς Φιλ Φόντεν, να σκοράρει άλλες τρεις φορές.

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε πέτυχε το πέμπτο φετινό του γκολ εκτός περιοχής (54’, 3-0), ο  Μπερνάρντο Σίλβα έκανε κι αυτός το κομμάτι του (64’, 4-0), ενώ το σκορ έκλεισε ο Γκάμπριελ Ζεσούς (88', 5-0) σε έναν υγιεινό περίπατο της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία φέτος δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι σε όσες ομάδες επέλεξαν να παίξουν παθητικά στο Etihad.