"Ζωντανή" με Γουόλκοτ

Ο Γουόλκοτ βρήκε δίχτυα, η Εβερτον επικράτησε 1-0 της Νιούκαστλ και διατήρησε τις ελάχιστες ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη.

Η Εβερτον έβαλε τέλος στο σερί των τεσσάρων νικών της Νιούκαστλ, ο Μπενίτεθ έχασε στο 100ο του ματς στις Καρακάξες και τα «Ζαχαρωτά» διατήρησαν τις ελάχιστες ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη. Τι πρέπει να συμβεί; Τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς και παράλληλα η Μπέρνλι να μην πάρει ούτε βαθμό!

Κακό το α' μέρος, με την Εβερτον να έχει τον έλεγχο, αλλά όχι και την ουσία για να σκοράρει. Στο 3ο λεπτό ο Τοσούν από καλή θέση έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στο 35' ο Γιαγκέλκα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να βάλει μπροστά την ομάδα του. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 49ο λεπτό για να κάνουν οι φιλοξενούμενοι την πρώτη τους ευκαιρία, αλλά ο Πέρεθ έχασε μεγάλο τετ α τετ. Δυο λεπτά αργότερα η Εβερτον άνοιξε το σκορ. Ο Μπολάσι βρήκε με ωραία σέντρα  τον Γουόλκοτ και ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ. Οι «Καρακάξες» ανέβασαν ρυθμό, πίεσαν, αλλά ο Γκέιλ στο 64' έχασε πολύ καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει. 

Έβερτον: Πίκφορντ, Κιν, Γιαγκέλκα, Κόουλμαν, Μπέινς, Σνάιντερλεν (52’ Ντέιβις), Γκουέγ, Μπολάσι (59’ Κάλβερτ-Λιούιν), Γουόλκοτ, Ρούνεϊ, Τοσούν (85’ Νιάσε)

Νιούκαστλ: Ντουμπράβκα, Λάσελς, Λεζέν, Γιέντλιν, Ντάμετ, Ντιαμέ, Σέλβι (83’ Μερίνο), Ρίτσι (79’ Μέρφι), Κένεντι, Πέρεθ, Σλιμανί (63’ Γκέιλ)