Κόκκινη σε Κριστιάνο, «πράσινο» από Μπέιλ (Βίντεο)

Ο χειρότερος Ρονάλντο της διετίας αποβλήθηκε για χτύπημα εκτός φάσης, αλλά ο Ουαλός έσωσε την κάκιστη Ρεάλ, γράφοντας στο 87' το 2-1 στην Κόρδοβα.

Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς έχει συμβεί στη Ρεάλ με το που άλλαξε ο χρόνος και μεταλλάχτηκε τόσο πολύ προς το χειρότερο. Το σίγουρο είναι πως εάν ο Κάρλο Αντσελότι δεν βρει το... γιατρικό, θα δει και άλλες αγωνιστικές συμφορές να βρίσκουν την ομάδα του, όπως συνέβη πρόσφατα και με τον πρώιμο αποκλεισμό από το Κόπα ντελ Ρέι. Αυτή τη φορά ήταν η Κόρδοβα που απείλησε να χαλάσει την πορεία των Μαδριλένων στην κορυφή. Αθελα του συνέβαλε σε αυτό και ο πιο «τραγικός» Κριστιάνο Ρονάλντο που θυμόμαστε με τη λευκή φανέλα. Ωστόσο, ένα απρόσμενο δώρο των γηπεδούχων ελάχιστα πριν το φινάλε, επέτρεψε στη Βασίλισσα να αποδράσει από το «Αρκάνχελ» με το υπέρ της 2-1.

Τα άσχημα βέβαια για τους φιλοξενούμενους ξεκίνησαν με το που μπήκαν στο γήπεδο. Μόλις στο 1' η μπάλα από το σουτ του Ζιλάς σταμάτησε στο χέρι του Σέρχιο Ράμος. Ηταν καθαρό πέναλτι και ο Μαροκινός επιθετικός που το κέρδισε, ευστόχησε από τα 11 βήματα. Ηταν η πρώτη φορά εδώ και 24 χρόνια που η Ρεάλ δέχτηκε πέναλτι στο πρωτάθλημα πριν το 3ο λεπτό. Παραδόξως, οι Μερένγκες δεν αντέδρασαν με φουλ επίθεση. Αντιθέτως, ήταν ο Μπεμπέ που απείλησε στο 18'. Η ισοφάριση όμως ήρθε στο 27', όταν από στημένη φάση ο Μπέιλ έκανε την κεφαλιά και εξ επαφής σκόραρε με προβολή ο Μπενζεμά, ο οποίος είχε να βρει δίχτυα στη Λίγκα από το τέλος Νοεμβρίου.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε και ήταν η Κόρδοβα που κυριαρχούσε στο ματς. Στο 56' ο Καρτάμπια έξυσε το δοκάρι και στο 68' ο Αντόνε μετά από λάθος γύρισμα του Βαράν, κρέμασε τον Κασίγιας, αλλά η μπάλα αφού έκανε γκελ, σταμάτησε βασανιστικά στο οριζόντιο δοκάρι. Μέχρι το 80' και ένα καλούτσικο σουτ του Μπενζεμά, η Ρεάλ δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα για να πάρει τη νίκη. Στο 83' μάλιστα ήρθε και η απίθανη ενέργεια του Κριστιάνο, που εκτός φάσης κλώτσησε τον Εντιμάρ (πρώην αριστερός μπακ της Ξάνθης) και δικαίως αποβλήθηκε με απ' ευθείας κόκκινη.
Εκεί όμως που όλα έδειχναν γκέλα των Μαδριλένων, σε εκτέλεση φάουλ του Μπέιλ, ο Καρτάμπια που ήταν στο τείχος σήκωσε το χέρι του και βρήκε τη μπάλα. Ηταν καθαρό ανόητο πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μπέιλ (σ.σ.: το πρώτο του με τη Ρεάλ) και έστειλε την ομάδα του στους 48 βαθμούς.

* Ο Κριστιάνο αποβλήθηκε για 5η φορά ως παίκτης της Ρεάλ (4η απ' ευθείας) και ενώ έβαζε 2 γκολ ανά ματς, τον τελευταίο μήνα έπεσε στο 1 γκολ ανά δύο ματς!

Κόρδοβα (Μίροσλαβ Τζούκιτς): Κάρλος, Πάντιτς, Κρέσπο, Γκουνίνο, Εντιμάρ, Ντέιβιντ, Ρόσι, Μπεμπέ, Καρτάμπια, Ζιλάς, Αντόνε (79' Βίκο)

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Καρβαχάλ, Μαρσέλο (72' Κοεντράο), Κρόος, Κεντίρα (63' Ιγιαραμέντι), Χάμες Ροδρίγκες (80' Χεσέ), Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr