Την τελείωσε με 3άρα!

Η Μίλαν προηγήθηκε νωρίς αλλά η Λάτσιο έκανε την ανατροπή στο δεύτερο μέρος (3-1), ανέβηκε στην 3η θέση και ουσιαστικά τελείωσε τις όποιες φιλοδοξίες των Ροσονέρι του Φίλιπο Ιντσάγκι.

Πριν την έναρξη, η επίσημη Λάτσιο και οι οργανωμένοι οπαδοί γιόρτασαν, μπροστά από την Curva Nord, για την επιστροφή της «φανέλας του -9». Το ντεμπούτο της ήταν, τελικά, ιδανικό αφού οι Λατσιάλι επέστρεψαν στις νίκες και παράλληλα στην 3η θέση, με ματς περισσότερο από τις Νάπολι-Σαμπντόρια. Δύο γκολ από τον Παρόλο -που το είχε ξανακάνει κόντρα στους Μιλανέζους με τη φανέλα της Πάρμα- και άλλο ένα από τον Κλόζε. Οσο για τους Ροσονέρι, που προηγήθηκαν με τον Μενέζ, απογοήτευσαν σε όλη τη διάρκεια του ματς και με μια νίκη σε έξι αγωνιστικές δεν πας πουθενά... Εκτός ελέγχου, πλεόν, η κατάσταση για τον Πίπο Ιντσάγκι, που είδε στις καθυστερήσεις τον Μεξές να αποβάλεται επειδή ήθελε να παίξει ξύλο με τον Μάουρι και απειλείται με πολύ βαριά τιμωρία...

Ο αγώνας είχε από την αρχή ένταση αφού στο 2' οι παίκτες ήρθαν στα χέρια μετά το θεαματικό πέσιμο του Ράντου για πέναλτι και στο 4' η Μίλαν άνοιξε το σκορ! Ο Μπάστα έκανε το λάθος στο κέντρο και ο Μενέζ έφυγε στην αντεπίθεση και την τελείωσε μόνος του για το 0-1! Η Λάτσιο χρειάστηκε κάποια λεπτά για να συνειδητοποιήσει τι έγινε και στη συνέχεια άρχισε να πιέζει την Μίλαν, που ήταν σε θέση άμυνας.

Η πρώτη μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 17', με τους Κλόζε και Καντρέβα να μην καταφέρνουν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, για να ακολουθήσουν άλλες δύο τεράστιες ευκαιρίες. Ο Κλόζε, όμως, δεν κατάφερε να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά στο 20' μετά το γύρισμα του Καντρέβα ενώ στο 24' οι ρόλοι αντιστράφηκαν αλλά δεν μπόρεσε ούτε ο διεθνής Ιταλός εξτρέμ να νικήσει τον Ντιέγκο Λόπεθ, που απέκρουσε με το ένα χέρι το κοντινό πλασέ! Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι είχε συνεχώς την μπάλα και είχε μεταφέρει το ματς στο μισό γήπεδο, πιέζοντας την άμυνα της Μίλαν που μόνο σταθερή δεν την λες. Παρ' όλα αυτά, οι Ροσονέρι στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους κατάφεραν να ανακόψουν κάπως τον ρυθμό των γηπεδούχων -που ζήτησαν πέναλτι στο 43' σε τράβηγμα του Μεξές στον Μάουρι- και έτσι πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα.

Αυτό, πάντως, δεν το κράτησαν και πολύ στην επανάληψη... Στο 47' ο Παρόλο με υπέροχο πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-1 και στο 51' ο Κλόζε είπε «ευχαριστώ» στους Μοντολίβο-Μεξές για το λάθος τους και νίκησε στο τετ α τετ τον Ντιέγκο Λόπεθ για το 2-1! Η Λάτσιο είχε πλέον τον αγώνα στα χέρια της και η αλήθεια είναι ότι δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο, στη συνέχεια, να χάσει το τρίποντο αφού η Μίλαν ήθελε αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι της προκοπής... Ο Ιντσάγκι γύρισε το σύστημα σε 4-2-3-1 με την είσοδο του Πατσίνι αντί του Φαν Χίνκελ αλλά δεν άλλαξε κάτι αφού ήταν φανερό ότι η ομάδα του δεν είχε αρχή, μέση και τέλος...

Η Λάτσιο, από την άλλη, έχασε τον Ντε Φράι με τραυματισμό αλλά συνέχισε να κάνει το παιχνίδι της και έψαχνε το τρίτο γκολ που θα σφράγιζε τη νίκη. Το πέτυχε, τελικά, στο 80' με το σουτ του Παρόλο από κοντά (3-1), σε μια φάση που ο Τζόρτζεβιτς -που είχε μπει αλλαγή στο 74'- έκανε... τσαφ και τραυματίστηκε, αφήνοντας τη θέση του στον Κεϊτά. Τα τελευταία λεπτά πέρασαν με τους τιφόζι των Λατσιάλι να αποθεώνουν την ομάδα τους και να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Μπαλοτέλι (!), την ίδια ώρα που ο Μεξές έχανε πλήρως τον έλεγχο και έβλεπε κόκκινη κάρτα για τον τσαμπουκά του με τον Μάουρι...

Λάτσιο (Στέφανο Πιόλι): Μαρκέτι, Μπάστα, Ντε Φράι (69' Μαουρίσιο), Τσάνα, Ράντου, Κατάλντι, Μπίλια, Παρόλο, Καντρέβα, Κλόζε (74' Τζόρτζεβιτς) (83' Κεϊτά), Μάουρι.

Μίλαν (Φίλιπο Ιντσάγκι): Ντιέγκο Λόπεθ, Αμπάτε, Μεξές, Αλεξ, Αρμέρο, Πόλι (83' Μουντάρι), Μοντολίβο, Φαν Χίνκελ (55' Πατσίνι), Μποναβεντούρα (53' Τσέρτσι), Μενέζ, Ελ Σαραουί.

gazzeta.gr