Σε ρεβάνς η Λίβερπουλ

Από τις λίγες ομάδες της Premier League που δεν έχασαν στο FA Cup η Λίβερπουλ, που αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Μπόλτον στο «Ανφιλντ» και πάει σε επαναληπτικό.

Με Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Τότεναμ, Σαουθάμπτον να έχουν... χαιρετίσει από τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, οι Reds ίσως μπήκαν με περισσότερο σεβασμό απ' ότι έπρεπε στον αγώνα με την Μπόλτον, έκανε και δέχθηκε ευκαιρίες και μετά το 0-0 το εισιτήριο για την επόμενη φάση θα κριθεί στο «Reebok».

Στο 12' το βολέ του Χέντερσον απέκρουσε ο Μπογκντάν με την ομάδα του Ρότζερς να είναι κυρίαρχη στο πρώτο μισάωρο αλλά να μην μπορεί να κάνει φάσεις. Στο 31' ο Στέρλινγκ μπήκε στην περιοχή και δοκίμασε να σουτάρει αλλά ο Ματ Μιλς έκανε έγκαιρη επέμβαση και τρία λεπτά αργότερα απάντησε η Μπόλτον με σουτ του Μόξεϊ που πέρασε λίγο έξω. Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με καλή στιγμή για την Λίβερπουλ με τον Λαλάνα που ελευθερώθηκε αλλά σούταρε στον κίπερ των φιλοξενούμενων.

Στο 57' έγινε η πρώτη καλή φάση στην επανάληψη, όταν μετά την όμορφη πάσα του Κουτίνιο με το εξωτερικό ο Στέρλινγκ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μπογκντάν ο οποίος τον νίκησε. Τέσσερα λεπτά μετά ο Στέρλινγκ προσπάθησε ξανά αλλά ο Ντερβί έβαλε το σώμα του στην πορεία της μπάλας και έκοψε και στο 63' οι Reds είχαν διπλή ευκαιρία. Ο Κουτίνιο ανάγκασε τον Μπογκντάν σε νέα επέμβαση και ο Μανκίγιο δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στο 66' ήταν η σειρά της Μπόλτον να αγγίξει το γκολ, με τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Εϊντούρ Γκούντγιονσεν να μην κάνει τη ζημιά ύστερα από συρτή σέντρα και, με τους Γουόντερερς να απειλούν ξανά δύο λεπτά αργότερα όμως ο Φίνι κόπηκε από τον Σακό και ο Ισλανδός σούταρε άουτ.

Στο 75' ο Μπόγκνταν έκανε ακόμα μία απόκρουση, αυτή τη φορά σε προσπάθεια του Φάμπιο Μπορίνι στην αντεπίθεση και στο τελευταίο κομμάτι -που ήταν γεμάτο εκατέρωθεν λάθη- η Μπόλτον ήταν αυτή που πίεσε περισσότερο κυνηγώντας την έκπληξη. Στο 84' οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Χέντερσον και έχασαν την τελευταία ευκαιρία τους στο 90' ξανά με τον Μπορίνι.

Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Τζόνσον, Σακό, Χοσέ Ενρίκε (46' Μάρκοβιτς), Μανκίγιο (68' Μπορίνι), Λαλάνα, Αλεν (67' Λούκας), Χέντερσον, Κουτίνιο, Τσαν, Στέρλινγκ.

Μπόλτον (Νιλ Λένον): Μπογκντάν, Μιλς (73' Σπίρινγκ), Ντερβί, Μόξεϊ (83' Γουίτερ), Ριμ, Ντανς, Φίνι, Πράτλεϊ, Βέλα, Χέσκεϊ (56' Γουίλκινσον), Γκούντγιονσεν.

gazzetta/gr