Sέξι Barcelona

Με τον Μέσι να βάζει δύο γκολ και να δίνει δύο ασίστ, η Μπαρτσελόνα έκανε βόλτα στην έδρα της Ελτσε (0-6) και παρέμεινε σε επαφή με την Ρεάλ. Δύο γκολ και ο Νεϊμάρ.

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος μετά το χατ τρικ στο «Ριαθόρ» επί της Ντεπορτίβο, οδήγησε την Μπαρτσελόνα σε δεύτερη σερί μεγάλη εκτός έδρας νίκη. Ο Αργεντινός πέτυχε ακόμα δύο γκολ στη φετινή Primera Division και έδωσε δύο ασίστ φτάνοντας τις 10 και την κορυφή της σχετικής λίστας. Ο Μέσι συμπλήρωσε τις 77 ντομπλέτες στο πρωτάθλημα ισοφαρίζοντας τον θρύλο της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Τέλμο Θάρα και οι Καταλανοί έκαναν πάρτι τον αγώνα του «Μαρτίνεθ Βαλέρο». Εχοντας έναν αγώνα περισσότερο η ομάδα του Λουίς Ενρίκε μείωσε ξανά τη διαφορά από την Ρεάλ Μαδρίτης στο -1, με τον Νεϊμάρ, να βάζει και αυτός δύο γκολ και να φτάνει τα 14 στη La Liga 2014-15.

Από νωρίς η Μπάρτσα μπήκε στο ματς για να δείξει στην Ελτσε ποιος θα είναι το αφεντικό και την έκλεισε στα καρέ της. Στο 14' το σουτ του Αλμπα με-τη-μία ύστερα από εκτέλεση φάουλ πέρασε έξω, όπως και το φάουλ του Μέσι στο 21'. Ο Κλαούντιο Μπράβο έκανε δύο επεμβάσεις σε διάστημα εντός λεπτού (25', 26') και αφού ο Νεϊμάρ δεν τα κατάφερε από την όμορφη πάσα του Μέσι στο 34', ο Ζεράρ Πικέ άνοιξε το σκορ στο 35'. Ο κεντρικός αμυντικός ύστερα από φάουλ του Τσάβι κατέβασε με το στήθος και εκτέλεσε πετυχαίνοντας ένα 'σεντερφορίσιο' γκολ. Το 0-1 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μετέτρεψαν το ματς σε πάρτι. Στο 54' Νεϊμάρ έκανε ωραία ντρίμπλα στον Σέρχιο Πελεγκρίν, ο οποίος παρότι δεν τον ανέτρεψε, είδε τον διαιτητή να δίνει πέναλτι. Ο Μέσι έστησε τη μπάλα, με χαρακτηριστική άνεση ξεγέλασε τον Τιτόν (0-2) και έφτασε τις 7 σερί σεζόν στις οποίες βάζει 30 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις (το ξεκίνησε το 2008-09) με τους Μπλαουγκράνα. Αυτό ήταν το πρώτο του φετινό από τη βούλα στην Primera. Στο 57' τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για την Ελτσε, με τον Φαΐρ να βλέπει καθαρή δεύτερη κίτρινη για φάουλ από πίσω στον Ραφίνια και να αποβάλλεται. Στο 61' ο Πέδρο νικήθηκε από τον Τιτόν σε τετ-α-τετ και ο Πάσαλιτς έκανε κακό τελείωμα, αλλά η συνέχεια είχε πολλά γκολ.

Στο 69' Ο Νεϊμάρ τελείωσε τη φάση μετά την πάσα του Μέσι (0-3), όμως το πιο ωραίο από αυτά ήταν στο 72' όταν ο Βραζιλιάνος πλάσαρε πριν η μπάλα πέσει στο έδαφος ύστερα από φανταστική πάσα του Αργεντινού (0-4). Οι γηπεδούχοι απλά περίμεναν να τελειώσει το ματς, όμως η ομάδα του Λουίς Ενρίκε δεν σταματούσε. Στο 88' ο Μέσι σκόραρε με σουτ μετά την πάσα του Μπαρτρά και στο 93' ο Πέδρο σκόραρε στην κενία εστία από ασίστ του Νεϊμάρ για το τελικό 0-6.

Ελτσε (Φραν Εσκριμπά): Τιτόν, Θίσμα (61' Εντου Αλμπάκαρ), Σουάρες, Πελεγκρίν, Ρόκο, Ααρόν Νίγκεθ (82' Κόρο), Αντριάν (70' Λομπάν), Φαΐρ, Πάσαλιτς, Ζονάτας, Βίκτορ Ροδρίθεθ.

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Πικέ, Αλμπα (70' Μπουσκέτς), Μπαρτρά, Μοντόγια, Μασεράνο (70' Αντριάνο), Τσάβι (72' Σέρτζι Ρομπέρτο), Ραφίνια, Πέδρο, Νεϊμάρ, Μέσι.

gazzetta.gr