Μεγάλο διπλό η Παρί (βίντεο)

Με πέναλτι του Ιμπραΐμοβιτς (60') η διπρόσωπη Παρί Σεν Ζερμέν πέρασε από το «Ζοφρουά Γκισάρ» σε βάρος της Σεντ Ετιέν (0-1) και παρέμεινε στο -4 από την Λιόν.

Εχοντας βρεθεί στο -7 από την πρώτη θέση -με ματς λιγότερο- η ομάδα του Λοράν Μπλαν ήταν με την πλάτη στον τοίχο παίζοντας σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες και κόντρα σε μία ομάδα που είναι 4η στην Ligue1. Ο Γάλλος τεχνικός άφησε εκτός 11άδας τον φορμαρισμένο Παστόρε σε σύστημα 4-3-3 και αναγκαστικά πήγε με δεξί μπακ τον Μαρκίνιος, όμως με πέναλτι που προκάλεσε αντιδράσεις πήρε το διπλό και δεν άφησε την διαφορά από το Νο1 να ξεφύγει ακόμα περισσότερο.

Στο πρώτο μέρος οι πρωταθλητές κατάφεραν να ελέγξουν το ρυθμό και να έχουν εύκολα την κατοχή (31%-69%), όμως δεν δημιούργησαν φάσεις της προκοπής στα καρέ του Ρουφιέ, που δεν είχε πολλή δουλειά. Στην επανάληψη τα πράγματα δεν ήταν ίδια, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν καλύτερα στην επίθεση και να έχουν τις φάσεις ακόμα και για καθαρή νίκη. Στο 53' το σουτ του Καβάνι πήγε στα χέρια του Ρουφιέ. Στο 58' ο Βεράτι πέρασε εξαρετική πάσα και έβγαλε τον Ιμπραΐμοβιτς τετ-α-τετ με τον Ρουφιέ με τον πορτιέρο της Σεντ Ετιέν να διώχνει σε κόρνερ με τα πόδια. Στο κόρνερ αυτό η άμυνα των γηπεδούχων δεν κατάφερε να διώξει και στη φάση διαρκείας ο Κλεμέντ (πρώην παίκτης της Παρί) βρήκε τη μπάλα μάλλον με το μπράτσο για να δοθεί πέναλτι. Ο Ιμπραΐμοβιτς έστησε τη μπάλα στη βούλα και παρά το λέιζερ στα μάτια και την σωστή επιλογή του Ρουφιέ, τον νίκησε για το 0-1. Οι Στεφαουά είναι το αγαπημένο θύμα του Σουηδού ο οποίος σε 8 αγώνες έχει πετύχει 8 γκολ.

Στο επόμενο κομμάτι του ματς οι Παριζιάνοι διαχειρίστηκαν άριστα την κατάσταση, δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να έχουν χρόνο με τη μπάλα και είχαν δύο πολύ καλές στιγμές. Στο 70' Βεράτι-Ιμπρα δεν έκαναν τη ζημιά και στο 76' ο Καβάνι με υπέροχη λόμπα σε τετ-α-τετ με τον Ρουφιέ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Με αυτόν τον τρόπο έλαβε τέλος το αήττητο σερί 12 αγώνων της Σεντ Ετιέν στην Ligue1.

Σεντ Ετιέν (Κριστόφ Γκαλτιέ): Ρουφιέ, Περέν, Μπαϊσέ, Κατερίν, Κλεμέντ, Ταμπανού, Λεμουάν (82' Ν' Γκεμό), Χαμουμά, Μολό (82' Μπαμπά), Ερντίνγκ (67' Σεντ-Μαξιμίν), Φαν Βολφσβίνκελ.

Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μάξουελ, Μότα, Βεράτι (85' Καμπάιγ), Ματουιντί, Λούκας Μόουρα (75' Παστόρε), Καβάνι (84' Λαβέτσι), Ιμπραΐμοβιτς.


 

Πηγή: gazzetta.gr