Χ-άνεται η Ρόμα... (βίντεο)

Οπως στο Παλέρμο, έτσι και στη Φλωρεντία, η Ρόμα δεν μπόρεσε κάτι περισσότερο από τον βαθμό (1-1) και έμεινε πλέον στο -7 από την Γιουβέντους.

Οι Τζαλορόσι δεν είχαν περιθώρια για νέα γκέλα για να μην χάσουν επαφή με την Γιουβέντους, οι Βιόλα ήθελαν τη νίκη για να μειώσουν στο -1 από την 3η θέση. Η ομάδα του Βιντσέντζο Μοντέλα προηγήθηκε με τον Γκόμες και ήταν καλύτερη στο πρώτο 45λεπτο, οι φιλοξενούμενοι του Ρούντι Γκαρσία ισοφάρισαν νωρίς στην επανάληψη με τον Λιάγιτς και βελτίωσαν την απόδοση τους αλλά τελικά το 1-1 δεν άλλαξε. Αποτέλεσμα που μπορεί να χαροποιεί οποιαδήποτε άλλη ομάδα εκτός από τις Φιορεντίνα και Ρόμα...

Το ματς είχε σχετικά καλό ρυθμό από το ξεκίνημα αφού η νίκη ήταν μονόδρομος για τις δύο ομάδες και το έδειχναν παίζοντας ανοιχτά. Η Φιορεντίνα, με τον Πιζάρο να παίρνει πρωτοβουλίες, πήρε την υπεροχή μετά το πρώτο 10λεπτο και στο 19' άνοιξε το σκορ με τον Γκόμες. Ο Γερμανός φορ, που έβαλε δύο γκολ και πριν λίγες μέρες στο ματς κυπέλλου με την Αταλάντα, έβαλε ωραία το πόδι του για να αλλάξει πορεία στην μπάλα μετά το σουτ του Πιζάρο και να την στείλει στα δίχτυα του Ντε Σάνκτις, κάνοντας το 1-0. Με την Ρόμα να μην αντιδρά άμεσα, οι Βιόλα έψαξαν και το δεύτερο γκολ και είχαν την ευκαιρία να το πετύχουν στο 24' με τους Γκόμες-Μπασάντα, για να φύγει τελικά άουτ η μπάλα στο σουτ του δεύτερου.

Οι Τζαλορόσι, τελικά, αντέδρασαν μετά το ημίωρο και στο 31' πλησίασαν στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Ναϊνγκολάν, μετά από κόρνερ, που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ταταρουσάνου. Το ματς δεν πήγαινε καλά για την ομάδα του Ρούντι Γκαρσία, ο οποίος στο 34' έβαλε τον Πιάνιτς αντί του Στρούτμαν που τραυματίστηκε και στο 38' ο Τόμοβιτς, μετά το γέμισμα του Μπόρχα Βαλέρο, είχε την ευκαιρία για το 2-0 αλλά η μπάλα έφυγε άουτ μετά το σουτ που έκανε από καλή θέση.

Αυτές τις χαμένες ευκαιρίες η Φιορεντίνα θα μπορούσε να τις πληρώσει στη συνέχεια αφού στο ξεκίνημα της επανάληψης, στο 49', ο Ιτούρμπε κατέβασε ωραία την μπάλα και πάσαρε στον Λιάγιτς, ο οποίος πλάσαρε από κοντά για το 1-1. Η Ρόμα, όπως και πριν μία εβδομάδα στο Παλέρμο, είχε ένα 45λεπτο στη διάθεση της για να πάρει το τρίποντο και στο 56' μπορούσε να κάνει την ανατροπή με τον Ιτούρμπε, μετά την πάσα του Τότι, αλλά ο Ταταρουσάνου απέκρουσε στο τετ α τετ. Οι Τζαλορόσι ήταν αρκετά καλύτεροι σε σχέση με το πρώτο μέρος και γενικά πατούσαν καλύτερα αφού η Φιορεντίνα έδειχνε κουρασμένη όσο περνούσε η ώρα, χωρίς όμως να το εκμεταλλευτούν αυτό.

Ο Γκαρσία έριξε στον αγώνα τον Ντέστρο, στο 79', αντί του Τότι αλλά παρά τις προσπάθειες των παικτών του το 1-1 δεν άλλαξε, με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη, να παίζουν ανοιχτά αλλά να μην καταφέρνουν να φτιάξουν κλασικές ευκαιρίες...

Φιορεντίνα (Βιντσέντζο Μοντέλα): Ταταρουσάνου, Τόμοβιτς, Γκονζάλο Ροντρίγκες, Μπασάντα, Χοακίν, Μάτι Φερνάντες (64' Κούρτιτς), Πιζάρο, Μπόρχα Βαλέρο, Πασκουάλ (70' Μάρκος Αλόνσο), Κουαδράδο, Γκόμες (78' Μπαμπακάρ).

Ρόμα (Ρούντι Γκαρσία): Ντε Σάνκτις, Φλορέντσι, Μανωλάς, Γιάνγκα-Εμπίβα, Χολέμπας, Ναϊνγκολάν, Ντε Ρόσι, Στρούτμαν (34' Πιάνιτς), Ιτούρμπε, Τότι (79' Ντέστρο), Λιάγιτς (87' Μαϊκόν).

 

Πηγή: gazzetta.gr