Οξυγόνο για Χετάφε (βίντεο)

Η Χετάφε επιβλήθηκε 2-1 της Θέλτα στο τέλος και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, ξεφεύγοντας στο +4 από την ζώνη του υποβιβασμού.

Η 20η αγωνιστική της La Liga έκλεισε στο Coliseum Alfonso Pérez, όπου η Χετάφε υποδέχθηκε τη Θέλτα. Οι Μαδριλένοι έφτασαν δίκαια στη σημαντική νίκη χάρη στο γκολ του Σαράμπια στο 85' και πήραν βαθμολογική ανάσα, πλησιάζοντας τους φιλοξενούμενους στον πόντο.

Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την Θέλτα, που με την πρώτη της ευκαιρία έφτασε στο γκολ, όταν στο 15' ο Τσάρλες μετά από ασίστ του Νολίτο βγήκε στην πλάτη της άμυνας και νίκησε τον Κοδίνα για το 0-1. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση, με τον Άλβαρο Βάθκεθ να κάνει το 1-1 μετά από ωραία μπαλιά του Σαράμπια.

Η συνέχεια βρήκε τους παίκτες του Κίκε Σάντσεθ να χάνουν τις καλύτερες ευκαιρίες, με τους Σαράμπια και Άλβαρο να δημιουργούν πολλά προβλήματα στην άμυνα της Θέλτα. Οι δυο τους και ο Σαμίρ είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες, με το 1-1 να μένει μέχρι το ημίχρονο. Οι Αθουλόνες ξεκίνησαν δυνατά και στην επανάληψη, με τον Άλβαρο να χάνει την πρώτη ευκαιρία και τους παίκτες του Μπερίσο να μην μπορούν να απορροφήσουν την πίεση.

Η Χετάφε πίεζε συνεχώς και στο 77' κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ραντόγια. Ο Ντιέγο Κάστρο ανέλαβε την εκτέλεση, είχε την έμπνευση να το κάνει... αλά Πανένκα, όμως είδε την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι! Για καλή του τύχη, όμως, ο Σαράμπια στο 85' μετά από πανέμορφη ασίστ του Σαμίρ έκανε το τελικό 2-1, για να δώσει τη νίκη στη Χετάφε.

 

Πηγή: gazzetta.gr