Πελάτισσα της Λάτσιο η Μίλαν (βίντεο)

Λίγες μέρες μετά το 3-1 στο πρωτάθλημα η Λάτσιο -παρότι έπαιξε με δέκα για 45 λεπτά- νίκησε την Μίλαν στο «Σαν Σίρο» και πέρασε στους «4» του Κυπέλλου. 

Παλικαρίσια πρόκριση πήρε η ομάδα του Στέφανο Πιόλι που παρότι έπαιξε από το 45' με παίκτη λιγότερο, νίκησε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες μία απογοητευτική Μίλαν. Η Λάτσιο έγινε η πρώτη ομάδα που κλείνει εισιτήριο για τους «4» του Coppa Italia και περιμένει για διπλές αναμετρήσεις τον νικητή από το ζευγάρι Νάπολι-Ιντερ. Πολύ δύσκολη η κατάσταση στους Ροσονέρι με τη θέση του Πίπο Ιντζάγκι να είναι πλέον πολύ επισφαλής. Τραυματίστηκε ο Μαουρίσιο και αποχώρησε για την Λάτσιο, ντεμπούτο για την Μίλαν έκανε ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, Σούσο.

Από νωρίς φάνηκε ότι η άμυνα της Μίλαν δεν είναι στα καλά της. Ο Αμπάτε έκανε αστείο γύρισμα προς τον Αμπιάτι, ο Κλόζε το κατάλαβε, όμως παρότι έκλεψε και πέρασε τον Ιταλό πορτιέρε πλάσαρε άουτ στην κενή εστία από πλάγια. Μόλις 6 λεπτά αργότερα οι Ροσονέρι είχαν ξανά τραγική λειτουργία και ύστερα από νέο παιδικό λάθος χρειάστηκε να βγει ο Αμπιάτι μέχρι το κέντρο να για να σώσει. Στο 18' εμφανίστηκε η ομάδα του Ιντζάγκι με σουτ του Μενέζ από το όριο της περιοχής στον Μπερίσα και στο επόμενο λεπτό ο Μοντολίβο πρόλαβε τον Κατάλντι.

Στο 30' ο Πατσίνι είχε τη στιγμή για να εκτελέσει όμως δεν εμπιστεύτηκε το αριστερό του και μέχρι να κάνει το κοντρόλ κόπηκε για να στείλει τη μπάλα άουτ στο 34' ο Μενέζ με φάουλ από το ημικύκλιο. Η Λάτσιο άνοιξε το σκορ στο 38' Ο Αλμπερτάτσι βρήκε καθαρά τη μπάλα με το χέρι στην περιοχή έπειτα από σέντρα από αριστερά και ο Μπίλια από τα 11 βήματα ξεγέλασε τον Αμπιάτι (0-1). Στο 45' οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες όταν ο Τσάνα είδε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Μενέζ (το πρώτο στον Τσέρτσι).

Παρά το σαφές πλεονέκτημα που -υποτίθεται πως- είχε, η Μίλαν δεν μπόρεσε να πιέσει ουσιαστικά τους Ρωμαίους που εκτός από την κεφαλιά του Αλεξ (52') και το σουτ του Χόντα (56') δεν δέχθηκαν καμία σοβαρή απειλή. Αντίθετα, μετά το πρώτο δεκάλεπτο στην επανάληψη, η Λάτσιο πάτησε καλύτερα και με τον Κεϊτά Μπαλντέ να έχει πολά κέφια κρατούσε τους γηπεδούχους απασχολήμένους ακόμα και στην άμυνά τους. Στο 58' ο Κλόζε σούταρε στον Αμπιάτι και αφού σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Πατσίνι για οφσάιντ και χέρι (69') ο Κεϊτά είχε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 αλλά η μπάλα στο αριστερό σουτ του πήγε στο δοκάρι. Οι Λατσιάλι άντεξαν άνετα στην πιέση μέχρι το τέλος με το σουτ του Πατσίνι στον Μπερίσα (90'), του Ονάζι άουτ (92') και το σωστά ακυρωθέν γκολ του Τσέρτσι (94') να είναι οι τελευταίες καλές φάσεις.

Μίλαν (Φίλιπο Ιντζάγκι): Αμπιάτι, Αλεξ, Ραμί, Αμπάτε, Αλμπερτάτσι (80' Σούσο), Μουντάρι (51' Χόντα), Μοντολίβο, Πόλι (79' Φαν Χίνκελ), Τσέρτσι, Μενέζ, Πατσίνι.

Λάτσιο (Στέφανο Πιόλι): Μπερίσα, Μαουρίσιο (54' Μπάστα), Τσάνα, Ράντου, Κονκό (83' Περεϊρίνια), Μπίλια, Παρόλο, Ονάζι, Κατάλντι (46' Νοβαρέτι), Κεϊτά, Κλόζε.


 

Πηγή: gazzetta.gr