Ο πιτσιρικάς που... αναστάτωσε την Τότεναμ (βίντεο)

Ο Τσε Άνταμς από το βράδυ της Τετάρτης με τα... καμώματά του στη ρεβάνς των ημιτελικών του Λιγκ Καπ απέναντι στην Τότεναμ, έχει γίνει κύριο θέμα συζήτησης. Το england365.gr παραθέτει στοιχεία για τον 18χρόνο επιθετικό της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που έλαμψε παρά τον αποκλεισμό της ομάδας του.  

Μπαίνοντας στο 74ο λεπτό της αναμέτρησης με τα «σπιρούνια» στο «Bramall Lane» και με την υπόθεση της πρόκρισης στον τελικό να μοιάζει τελειωμένη για την ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο, ίσως να μην υπήρχε άνθρωπος που να πίστευε ότι ο νεαρός άσος θα άλλαζε κάτι στο παιχνίδι.

Ο Τσε Άνταμς... τρομοκράτησε την Τότεναμ σκοράροντας δύο φορές στο 77' και το 79' κι αν ο Έρικσεν δεν έπαιρνε ξανά τα «σπιρούνια» απ' το χέρι, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ θα μπορούσε στην παράταση να διεκδικήσει στα ίσια την παρουσία στο «Γουέμπλεϊ» με φόντο το τρόπαιο...

Ποιος είναι όμως αυτός ο «θρασύς» νέος;

Το πλήρες όνομά του είναι Τσε Ζακ Έβερτον Φρεντ Άνταμς. Είναι 18 ετών και ανήκει στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ από τον περασμένο Νοέμβρη. Πριν από τη μετακίνηση στους «blades», αγωνιζόταν στην ερασιτεχνική Ilkeston FC, στην οποία επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του αποχωρώντας από την Κόβεντρι που δεν θέλησε να τον κρατήσει. Τον είχαν παρακολουθήσει σκάουτερ από τις Σαουθάμπτον, Μπέρνλι, Σάντερλαντ, Νόριτς και Ρέιντζερς. Μάλιστα, είχε φτάσει σε σημείο να τον παρακολουθούν περισσότεροι από 40 άνθρωποι συλλόγων!

Το ντεμπούτο του με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ το πραγματοποίησε στην αναμέτρηση με τη Σαουθάμπτον για τα προημιτελικά του Capital One Cup, μπαίνοντας στο παιχνίδι με αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι επιθετικός με βλέψεις για το μέλλον, ενώ στη θητεία του στην Ilkeston είχε σκοράρει εννέα φορές σε 16 ματς, ενώ είχε μοιράσει και 11 ασίστ.

Ο προπονητής του στην ερασιτεχνική ομάδα, Κέβιν Γουίλσον, δήλωσε ευτυχισμένος όταν ο Άνταμς μετακινήθηκε στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ τον περασμένο Νοέμβρη, καθώς είχε αντικρίσει το ταλέντο του παίκτη και πίστευε ότι πολύ γρήγορα θα έκανε το επόμενο βήμα στην καριέρα του. «Έχει ταχύτητα, αλλά έχει και πολλή δύναμη πάνω στο σπριντ. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα γκολ που είχε πετύχει απέναντι στην FC United του Μάντσεστερ, όπου πήρε τη μπάλα στο μισό γήπεδο της ομάδας μας, πέρασε ολόκληρη την αντίπαλη ομάδα και σκόραρε» θυμάται ο Γουίλσον και προσθέτει:

«Το μεγαλύτερο προσόν του είναι πως μπορεί να αλλάξει την εικόνα ενός παιχνιδιού από τη μια στιγμή στην άλλη! (σ.σ. όπως το έκανε και απέναντι στην Τότεναμ, μπαίνοντας στο 74' και ανατρέποντας το σκορ μέχρι το 79'). Θα έλεγα γενικότερα ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής με χαρακτηριστικά και ικανότητες που όμοιες του έχω να δω πολλά χρόνια...».

Σε διεθνές επίπεδο, έχει κληθεί στην ερασιτεχνική εθνική ομάδα της Αγγλίας.

 
 
Πηγή: england365.gr