Νίκη για Σάλκε (Τα αποτελέσματα)

Ο κοντός-γίγαντας Πάμπλο Ντε Μπλάσις σημείωσε το παρθενικό του γκολ στην Γερμανία και είχε δύο ασίστ στο 5-0 της Μάιντς επί της Πάντερμπορν, δείχνοντας ότι τα λεφτά που έδωσαν οι Γερμανοί στους Αρκάδες θα πιάσουν τόπο.

Βλέπει τον κόσμο από το 1,65. Κι όμως έχει καρδιά γίγαντα. Δουλεύει σαν το σκυλί στις προπονήσεις. Οι γάμπες του είναι χαλύβδινες. Άντε να τον ρίξεις κάτω. Η καλοκαιρινή κλήρωση του Αστέρα Τρίπολης με την Μάιντς, άλλαξε την ζωή του Πάμπλο Ντε Μπλάσις. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός χόρεψε για τα καλά σε δύο ματς του Γερμανούς, που μπορεί να έχασαν την πρόκριση, όμως κέρδισαν την υπογραφή του Ντε Μπλάσις έστω κι αν χρειάστηκε να δώσουν κάτι παραπάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ. Μετά από ένα σύντομο διάστημα προσαρμογής, ο κοντός-γίγαντας αποδεικνύει πως τα λεφτά της Μάιντς θα πιάσουν τόπο. Στο πρώτο ματς που ήταν βασικός (απέναντι στην Μπάγερν) ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Στην επανέναρξη της Μπουντεσλίγκα, ο Ντε Μπλάσις έφτιαξε τα δύο πρώτα γκολ από τον Μάλι (6’,46’) πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Μπουντεσλίγκα με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής (69’) και ήταν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου στο ευρύ 5-0 επί της Πάντερμπορν.

Αυτό είναι ντεμπούτο!
Οι σκόρερ είναι ένα… φρούτο που δεν ευδοκιμεί σε κάθε έδαφος. Χρειάζονται αγάπη, φροντίδα και εμπιστοσύνη για να λειτουργήσουν. Ο Νιλς Πέτερσεν ήταν εκτελεστής στην Κότμπους, αόρατος στην Μπάγερν, μέτριος στην Βέρντερ. Η ομάδα της Βρέμης δεν σκέφτηκε δεύτερη φορά μέχρι να τον δανείσει στην Φράιμπουργκ κι εκείνος στο ντεμπούτο του έκανε χατ-τρικ ο αφεόφοβος στο εκπληκτικό 4-1 επί της Φρανκφούρτης.

Ο Ρομπέρτο ξέρει…
Υπάρχουν πολλοί που δεν γουστάρουν τον κυνισμό του. Είναι λάτρης της ατάκας: «πρώτα σώζουμε την παρτίδα και μετά την κερδίζουμε». Από την στιγμή που στις αρχές Οκτωβρίου, ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο ανέλαβε την Σάλκε, έσφιξε τα λουριά, την έκανε να παίζει λιγότερο θεαματικά, μα περισσότερο ουσιαστικά. Αρκούσε ένα γκολ του Χέγκερ (32’) για να έρθει το 1-0 απέναντι στο Ανόβερο, που ανέβασε τους «βασιλικούς μπλε» στην ζώνη Τσάμπιονς Λιγκ.

Ένας Όλιτς δεν φέρνει την άνοιξη
Μετά από 2079 ημέρες ο Ίβιτσα Όλιτς επέστρεψε στο Αμβούργο μπας και λύσει το πρόβλημα της χειρότερης επίθεσης στην Bundesliga (9 γκολ), αλλά μάταιος κόπος. Ο Μαρσέλι Ρίσε σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του δύο γκολ σε ένα ματς και η Κολωνία βύθισε κι άλλο (0-2) την ομάδα του λιμανιού. 

Χουμπ, μπλέξαμε
Αρέσκεται στις επικίνδυνες αποστολές. Δεν δίστασε ούτε μία στιγμή να αναλάβει το ναυάγιο της Στουτγκάρδης, όμως από ότι φαίνεται, ο Χουμπ Στέφενς έχει ακόμα πολλή δουλειά. Η ομάδα της Σουηβίας με την χειρότερη έδρα της κατηγορίας (6 ήττες σε 9 εντός έδρας ματς) ηττήθηκε από την εκπληκτική Γκλάντμπαχ με 0-1 από γκολ του Χέρμαν (71’) και βουλιάζει ακόμα περισσότερο στην βαθμολογία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 18ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα
Σάλκε - Ανόβερο 1-0 (32’ Χέγκερ)
Αμβούργο - Κολωνία 0-2 (63’, 78’ Ρίσε)
Μάιντς - Πάντερμπορν 5-0 (6’,46’ Μάλι, 69’ Ντε Μπλάσις, 83’ Αλαγκουί, 86’ Γκάις)
Φράιμπουργκ - Φρανκφούρτη 4-1 (61’ πεν. Ντάριντα, 64’, 70’, 88’ Πέτερσεν / 1’ Ρους)
Στουτγκάρδη - Γκλάντμπαχ 0-1 (71’ Χέρμαν)