«Διαβολεμένα» κέφια

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχτηκε την ουραγό Λέστερ, όμως αντί να της φερθεί με το ποδοσφαιρικό γάντι αποδείχτηκε αφιλόξενη, διαλύοντάς την με 3-0.

Δεν είχε, εξαρχής, και το δυσκολότερο έργο που έχει υπάρξει στα χρονικά της Premier League: απέναντί της παρατάχθηκε η τελευταία της βαθμολογίας Λέστερ που παρά το γεγονός πως εσχάτως είναι σε καλή- για τα δικά της δεδομένα- κατάσταση, δεν μπορεί επ' ουδενί να λογιστεί ως ανυπέρβλητο εμπόδιο. 

Το αντίθετο. Ο Ρόμπεν Φαν Πέρσι φρόντισε λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου (27΄) να καταστήσει σαφές ποιος θα είναι το αφεντικό και ποιος ο υπάλληλος του αγώνα, όταν αξιοποίησε υποδειγματικά την ψηλοκρεμαστή πάσα του Μπλιντ και έκανε το 1-0. 
5 λεπτά αργότερα ο Φαλκάο σκόραρε και πάλι σε παιχνίδι στο οποίο ξεκινά βασικός (έχει 4 γκολ και 3 ασίστ σε 9 ματς ως «ενδεκαδάτος»), σπρώχνοντας την μπάλα στα δίχτυα μετά το σουτ του Ντι Μαρία και την προσωρινή απόκρουση του Σβάρτσερ.

Τις απειροελάχιστες ελπίδες της Λέστερ για επιστροφή στο ματς φρόντισε να ψαλιδίσει μέχρι τέλους ο Γουές Μόργκαν στο 44ο λεπτό, όταν μετά από κόρνερ του Μπλιντ έστειλε θεαματικά την μπάλα στα δίχτυα, όμως το δυστύχημα ήταν πως σημάδευε αυτά της ομάδας του. 

To δεύτερο ημίχρονο είχε πρωτίστως διαδικαστικό χαρακτήρα, όμως στο 80' οι φιλοξενούμενοι απέδειξαν πως έχουν έστω και έναν υποτυπώδη σφυγμό, όταν ο Βασιλέφσκι με κεφαλιά μείωσε σε 3-1. 

Έτσι, η Γιουνάιτεντ πέρασε, έστω και προσωρινά, στην τρίτη θέση (η Σαουθάμπτον παίζει τη Δευτέρα), ενώ στον αντίποδα η Λέστερ- λάτρης, όπως φαίνεται, των θετικών επιστημών- οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στην Championship.  -