Μόνο Μενέζ!

Ο Γάλλος έβαλε δύο γκολ και έδωσε άλλο ένα, οδηγώντας την Μίλαν στη νίκη με 3-1 επί της ουραγού Πάρμα. Ντεμπούτο για Ντέστρο και Μποκέτι.

Το «Σαν Σίρο» είχε λίγο κόσμο και όσοι πήγαν, πήγαν για να εκφράσουν και πάλι την οργή τους για τη διοίκηση και ειδικά τον Αντριάνο Γκαλιάνι. Μέσα σε αυτό το κλίμα, η Μίλαν έπρεπε να επιστρέψει στις νίκες και το έκανε χάρη στον Μενέζ, ο οποίος νίκησε μόνος του την καταδικασμένη Πάρμα, που ήταν στο 1-1 στο ημίχρονο και άγχωνε πολύ την ομάδα του Πίπο Ιντσάγκι. Ο οποίος Ιντσάγκι έδωσε στους Ντέστρο και Μποκέτι το ντεμπούτο τους και άκουσε και τα σφυρίγματα των τιφόζι όταν έβγαλε, στο 74', τον πρώτο. Ο πρώην Ροσονέρο Νοτσερίνο το γκολ των Παρμέντσι, ο πρώην της Πάρμα Τζακάρντο το τρίτο γκολ των γηπεδούχων.

Αυτό που ήθελε η Μίλαν ώστε να ηρεμήσει κάπως ψυχολογικά ήταν ένα γκολ νωρίς και το πέτυχε, με το πέναλτι που κέρδισε στο 16' για το χέρι του Ροντρίγκες μετά την κεφαλιά του Τζακάρντο. Ο Μενέζ ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0, δίνοντας σε όλους την εντύπωση ότι οι Ροσονέρι θα έφταναν σε μια άνετη επικράτηση που θα έφερνε την ηρεμία μετά από όσα έγιναν την τελευταία εβδομάδα με τις ήττες, σε πρωτάθλημα και κύπελλο, από την Λάτσιο. Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι... Η άμυνα των Μιλανέζων... κοιμήθηκε στο 24' -μετά το φάουλ του Γκαλόπα από αριστερά, με τον Ροντρίγκες να κάνει την κεφαλιά και τον αμαρκάριστο Νοτσερίνο να ισοφαρίζει από κοντά (1-1)!

Τα νεύρα των τιφόζι στο «Σαν Σίρο» δοκιμάστηκαν ξανά και στη συνέχεια δοκιμάστηκαν και αυτά των παικτών του Πίπο Ιντσάγκι αφού στο 32' είδαν την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι από το φάουλ του Αλεξ και στη συνέχεια άουτ από το σουτ του Ραμί στην επαναφορά, για να ακολουθήσει η ευκαιρία του Ντέστρο με κεφαλιά, μετά την παντελώς άστοχη έξοδο του Μιράντε, στο 35'. Το 2-1 δεν έγινε και στο 39' χρειάστηκε η διπλή επέμβαση του Ντιέγκο Λόπεθ, στις προσπάθειες των Βαρέλα και Νοτσερίνο, για να μην έρθουν τα πάνω-κάτω...

Ο Ιντσάγκι και οι παίκτες του ήξεραν ότι με το ξεκίνημα της επανάληψης κάθε λεπτό που περνούσε θα τους άγχωνε για τα καλά και αυτός που ανέλαβε να καθαρίσει ήταν ο Μενέζ. Ο Γάλλος, που ήταν πρωταγωνιστής και στο 4-5 του πρώτου γύρου στο «Ενιο Ταρντίνι», πήρε την πάσα του Τσέρτσι στο 57' και με ωραίο σουτ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στη γωνία του Μιράντε για το 2-1. Το ζητούμενο για τους Ροσονέρι, πλέον, ήταν απλά το να κρατήσουν το σκορ και το έκαναν αφού η Πάρμα, πέραν δύο σουτ των Ροντρίγκες (64') και Παλαντίνο (74'), δεν κατάφερε κάτι άλλο.

Για να είναι απολύτως σίγουρος ο Ιντσάγκι έβαλε τον Μουντάρι αντί του Ντέστρο στο 74' -με τους οπαδούς να μην κρύβουν την δυσφορία τους για αυτή την αλλαγή- και δύο λεπτά μετά ο αγώνας τελείωσε: Η Μίλαν έφυγε στην αντεπίθεση, ο Μενέζ γύρισε από δεξιά για τον Τζακάρντο (!) και αυτός με πλασέ στην κίνηση έκανε το 3-1! Στα λεπτά που απέμεναν η Πάρμα προσπάθησε για ό,τι καλύτερο και οι τιφόζι των Ροσονέρι βρήκαν την ευκαιρία να αποθεώσουν τον Μενέζ όταν έγινε αλλαγή στο 81', με τη Μίλαν να μειώνει στο -5 από την Ευρώπη.

Μίλαν (Φίλιπο Ιντσάγκι): Ντιέγκο Λόπεθ, Τζακάρντο, Αλεξ, Ραμί, Μποκέτι, Πόλι, Φαν Χίνκελ (46' Εσιέν), Χόντα, Μενέζ (81' Πατσίνι), Τσέρτσι, Ντέστρο (74' Μουντάρι).

Πάρμα (Ρομπέρτο Ντοναντόνι): Μιράντε, Σαντακρότσε (60' Ρίσπολι), Κόστα, Λουκαρέλι, Γκόμπι, Νοτσερίνο, Μαρίγκα (65' Χοσέ Μάουρι), Γκαλόπα, Βαρέλα (77' Λούκας Χαρασλίν), Παλαντίνο, Ροντρίγκες.

Πηγή: gazzetta.gr