Με Μέσι όλα καλά! (vid)

Η Βιγιαρεάλ προηγήθηκε δύο φορές στο «Καμπ Νόου», αλλά η Μπαρτσελόνα κατάφερε να το γυρίσει και να φτάσει στο 3-2, με νικητήριο γκολ του Αργεντινού σούπερ σταρ.

Ηταν πραγματικά ένα τρελό, πολύ δυνατό, αμφίρροπο και απολαυστικό ματς. Γι' αυτό φρόντισε πρωτίστως η Βιγιαρεάλ. Εκείνη ήταν που στο «Καμπ Νόου» εμφάνισε το σωστό πλάνο και λίγο έλειψε να φτάσει στην μεγάλη έκπληξη. Προηγήθηκε δύο φορές, μα δεν μπόρεσε να το κρατήσει και στο φινάλε ηττήθηκε 3-2 από τη Μπαρτσελόνα που με κινητήριο μοχλό τον Μέσι, αλλά και τον Ραφίνια, όταν χρειάστηκε πάτησε γκάζι και έκανε την ανατροπή.

Οι Καταλανοί ξεκίνησαν δυνατά και στο 12' ο Ασένχο σταμάτησε εντυπωσιακά το σουτ του Λουίς Σουάρες, ο οποίος στο 20' έξυσε το δεξί δοκάρι. Η Βιγιαρεάλ που είναι εξαιρετική ομάδα και ήταν δεδομένο ότι θα τρέξει στην αντεπίθεση, έχοντας πολύ γρήγορους μπροστά, σκόραρε κόντρα στη ροή του ματς. Σε φάση διαρκείας (30') ο Μάριο έκανε το σουτ και ο Τσερίσεβ έβαλε το πόδι του, αλλάζοντας την πορεία της μπάλας που αναπαύτηκε στην αριστερή γωνία του Μπράβο (σ.σ.: το 1998 είχε σκοράρει και ο πατέρας του Ρώσου εκεί μέσα).

Ωστόσο, η Μπάρτσα μπόρεσε να πάει ισόπαλη στα αποδυτήρια χάρη στο 22ο γκολ του Νεϊμάρ σε 27 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Μέσι έδωσε στον Ραφίνια που πλάσαρε ωραία, ο Ασένχο απέκρουσε, μα στην επαναφορά ο Βραζιλιάνος σκόραρε σε άδεια εστία. Θα περίμενε κανείς ότι οι γηπεδούχοι θα καθάριζαν στην επανάληψη, μα στο 51' αιφνιδιάστηκαν. Ο Πικέ έκανε το αβίαστο λάθος, ο Τζιοβάνι ξεχύθηκε στην αντεπίθεση και αφού έκανε τέλεια προσποίηση σε Πικέ, Μπράβο, έστρωσε τον Βιέτο και ο Αργεντινός πλάσαρε από το σημείο του πέναλτι για το 15 γκολ του στη σεζόν.

Εκείνη τη στιγμή ξεκινούσε ένα απίθανο τετράλεπτο, καθώς ακολούθησε η τρελή αντίδραση των Μπλαουγκράνα. Στο 53' σε φάση διαρκείας και έπειτα από ωραία ενέργεια του Λουίς Σουάρες, η μπάλα στρώθηκε στον Ραφίνια που σούταρε με δύναμη για την ισοφάριση. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 55' ήρθε η ολική ανατροπή. Ο Ουρουγουανός έστρωσε στον Μέσι που πλάσαρε τέλεια από το ημικύκλιο. Το παιχνίδι όμως δεν έλεγε να ηρεμήσει και στο 64' έγιναν τρεις φάσεις σε ένα λεπτό...

Αρχικά ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ γκολ του Βίκτορ Ρουίθ. Η Μπάρτσα έτρεξε στην κόντρα και ο Νεϊμάρ πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Ασένχο, ο οποίος έπεσε στα πόδια του. Κανονικά ήταν πέναλτι και αποβολή, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στην επαναφορά ο Λουίς Σουάρες δεν μπόρεσε σε κενή εστία να βάλει το κεφάλι του και να σκοράρει.

Από εκεί και μετά ο ρυθμός έπεσε και δεν άλλαξε τίποτα έως το φινάλε. Η Μπαρτσελόνα έστω και πολύ δύσκολα πήρε το «τρίποντο» και παρέμεινε στο -1 από τη Ρεάλ (σ.σ.: την Τετάρτη οι Μαδριλένοι έχουν το χρωστούμενο ματς τους με τη Σεβίλλη εντός), ενώ η Βιγιαρεάλ γνώρισε την ήττα έπειτα από ένα σούπερ σερί 18 αγώνων.

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Πικέ, Μασεράνο, Ντάνι Αλβες, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς (72' Ματιέ), Ραφίνια (87' Ράκιτιτς), Ινιέστα, Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες (78' Πέδρο)

Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνιο): Ασένχο, Βίκτορ Ρουίθ, Μουσάκιο, Μάριο, Ζάουμε Κόστα, Μπρούνο, Πίνα (76' Τριγκέρος), Τσερίσεβ, Ντος Σάντος (84' Μόι Γκόμεθ), Βιέτο, Τζιοβάνι (89' Ούτσε).

Πηγή: gazzetta.gr